Είδαμε την παράσταση «Το μοιρολόγι της φωκής» στο θέατρο Θυμέλη Έλλη Βοζικιάδου.

Είδαμε την παράσταση «Το μοιρολόγι της φωκής» στο θέατρο Θυμέλη Έλλη Βοζικιάδου.

ΕΙΔΑΜΕ Γράφτηκε από  Έλλη Διακογιάννη Μάρτιος 04 2024 μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς

Είδαμε την παράσταση «Το μοιρολόγι της φωκής» στο θέατρο Θυμέλη Έλλη Βοζικιάδου.

Βρεθήκαμε λοιπόν στον υπέροχο χώρο του θεάτρου Θυμέλη Έλλη Βοζικιάδου για ένα αντάμωμα με τους ήρωες του Σκιαθίτη συγγραφέα. Το θέατρο ζεστό, φιλόξενο με την αύρα της ηθοποιού ακόμα ανάμεσα μας, με τις μοναδικά νοσταλγικές φωτογραφίες στους τοίχους μας υποδέχτηκε εγκάρδια και η παράσταση ξεκίνησε. Ο μπάρμπα Γιαννιός, η γραία, ο παπάς όλοι οι χαρακτήρες ενδεδυμένοι την ασκητικότητα του Παπαδιαμάντη φέρνουν αβίαστα μπροστά μας την μακρινή εποχή που έζησε και έγραψε ο συγγραφέας. Λιτοί και απέριττοι χωρίς αχρείαστα στολίδια μα μόνο με την δύναμη της ερμηνείας τους μας αιχμαλωτίζουν στο μαγικό σύμπαν του δημιουργού, στην απλότητα, την ουσία της τότε ζωής, μιας ζωής αφτιασίδωτης, ακέραιας και τόσο πολύ απλησίαστης στη δική μας σήμερα. Και όμως χάρη στις απαράμιλλες ερμηνείες μας δίνεται για λίγο η δυνατότητα να χαθούμε σε έναν άλλον τόπο και χώρο, να νιώσουμε τις ριπές του χιονιού, να ξαποστάσουμε στη σκιά της δρυός και να αγναντεύσουμε μακριά απ´ τον βράχο που μοιρολογούσε η φώκη. Η ατμόσφαιρα υποβλητική, μυστικιστική με τα αναμμένα κεριά να συντείνουν στην κατάνυξη, τις τρεμοπαίζουσες φλόγες να συνοδεύουν την αφήγηση με την αξιοθαύμαστη εκφορά του λόγου σαν τις ψυχές εκείνων των απλών ανθρώπων που υπήρξαν η έμπνευση του Παπαδιαμάντη. Η μουσική επιμέλεια του Βασίλη Γιαννουλάκη συγκινητική όπως ακριβώς και οι φωτισμοί του Δημήτρη Βαβούλη, απογειώνουν την ευρηματική σκηνοθεσία του Νίκου Γεωργάκη καθώς το λευκό σεντόνι αγκαλιάζει σχεδόν στοργικά το νεκρό σώμα του μπάρμπα Γιαννιού με αμείωτη τρυφερότητα ανάλογη της περιγραφής της εικόνας στο κείμενο. Τα προβαλλόμενα βίντεο άκρως ταιριαστά αναδεικνύουν περαιτέρω τις συνθήκες ζωής των προσώπων, υποδαυλίζουν τη συγκίνηση και εμπλουτίζουν τη σκηνική δράση όπως και τα κοστούμια του Στέργιου Γιαννουλάκη. Μια παράσταση θαυμαστή μέσα στη απλότητα της, που νιώθεις πως κάπου ανάμεσα στο κοινό είναι ο δημιουργός και χειροκροτεί συγκινημένος μαζί μας.

Σκηνοθεσία : Νίκος Γεωργάκης

Μουσική επιμέλεια: Βασίλης Γιαννουλάκης

Επιμέλεια σκηνικών: Χρήστος Τσιλογιάννης

Επιμέλεια κοστουμιών: Στέργιος Γιαννουλάκης

Φωτισμοί: Δημήτρης Βαβούλης

Επεξεργασία ήχου και εικόνας: Βασίλης Γιαννουλάκης

Μελέτη ήχου: Χρήστος Καράτζαλης

Ερμηνεύουν οι: Στέργιος Γιαννουλάκης, Χρήστος Τσιλογιάννης, Ζωή Φουρνιστάκη

Φωνή Γυναίκας : Μαρία Μπρανίδου

Επιλέξτε Θέατρο

Θέατρο

Επιλέξτε Παράσταση

Παράσταση

Σύνθετη Αναζήτηση

Είδος

Ημέρα

Περιοχή

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Banner 2

 

300 300

« Απρίλιος 2024 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

ΘΕΑΤΡΟ.GR Τα πάντα για το Θέατρο

Θέατρο Παραστάσεις: Όλος ο κόσμος του Θεάτρου στην οθόνη σου! Παραστάσεις, κριτικές, συνέντευξεις, διαγωνισμοί κ.α.

O ιστότοπος μας χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.