Συνέντευξη της Γκέλυς Φλουρή στο θεατρο.gr.

Συνέντευξη της Γκέλυς Φλουρή στο θεατρο.gr.

Συνέντευξη της Γκέλυς Φλουρή στο θεατρο.gr.

1) Καλησπέρα σας και καλωσορίσατε στη σελίδα μας. Χαίρομαι πολύ που σας γνωρίζω.
Πείτε μου 5 πράγματα που ξέρουν οι πολύ δικοί σας άνθρωποι.

Καλησπέρα κι από μένα και ευχαριστώ για την τιμή και την φιλοξενία στο site σας.

Χμμ..ερώτηση παγίδα. Τι να αποκαλύψω;
Όσον αφορά την παραξενιά μόλις ρώτησα την αδερφή μου και μου είπε ότι γενικά με βρίσκει πολύ παράξενο άνθρωπο.
Αγαπώ πολύ να περπατάω μέχρι την θάλασσα και να βουτάω το πρωί.

Δεν μπορώ να κοιμηθώ αν δεν διαβάσω λίγο από το βιβλίο μου.
Δεν ζω χωρίς μουσική και σοκολάτα.
Τρώω τις τσίχλες μου πάντα μισές..

2) Τι είναι η ηχοθεραπεία και τι η ψυχοσωματική εναρμόνιση μέσω της φωνής; Πώς ξεκίνησε η ενασχόληση σας με αυτό;

Η ηχοθεραπεία και η φωνητική εναρμόνιση ξεκίνησε από την φοίτησή μου σε σεμινάρια μουσικοθεραπείας .
Από εκει,μαζί με την βοήθεια του καθηγητή μου Δημήτρη Ψύχα που μας άφησε νωρίς έφτιαξα μία μέθοδο που με την χρήση της φωνής μας,με φθόγγους και συχνότητες που οι ίδιοι παράγουμε μπορούμε να ενεργοποιήσουμε το παρασυμπαθητικό νευρικό μας σύστημα. Να ηρεμήσουμε,να μειώσουμε πόνους και στρες και να συντονιστούμε με το "μέσα" μας όπως λέει και η λέξη (Συν- τόνος).

3) Τι είναι το IMUSE;

Το IMUSE είναι ένα πρωτοποριακό διαδραστικό πρόγραμμα από τον καθηγητή Phil Ellis όπου συγχρονίζονται ήχος-δονήσεις-εικόνα- κίνηση του θεραπευόμενου σε ένα πολυαισθητιριακό περιβάλλον.
Άνθρωποι με νευρολογικά θέματα ή αναπηρία μέσω αυτού του προγράμματος εκφράζονται,ελέγχουν την κίνησή τους και δημιουργούν ηχοτοπία μοναδικά!

4) Τι αποκομίσατε από τα σεμινάρια φωνοθεραπείας Integrated Voice Therapy; Πείτε μας λίγα λόγια για την εμπειρία σας αυτή.

Καταρχάς να πούμε ότι το integrated voice therapy είναι μια επιστημονική προσέγγιση στην κατανόηση της φωνής που συμπεριλαμβάνει τη νοητική, τη συναισθηματική και τη σωματική διάσταση της για κάθε χρήση σε ομιλία ή τραγουδι.
Με δημιουργό και καθηγήτρια την Ελπίδα Κουτσουμπάκη ξεκαθάρισε όλο το τοπίο της φώνησης. Η επιστημονική προσέγγιση, η κατανόηση του φωνητικού μηχανισμού και το πως αυτό επηρεάζεται ψυχοσωματικά με έκανε να αποκτήσω γνώση και αυτοπεποίθηση όσον αφορά την δουλειά μου. Πλέον δεν υπάρχει μόνο το ένστικτο ή το ακουστικό κομμάτι στην διδαχή τραγουδιού αλλά και η γνώση του τι ακριβώς συμβαίνει στο σώμα και στον λαιμό μας .

5) Συνεργάζεστε με τον πολιτιστικό οργανισμό LIMINAL διδάσκοντας φωνητική και ορθοφωνία σε μικτές θεατρικές ομάδες. Θα μας πείτε λίγα λόγια για αυτό;

Υπήρξα πολύ τυχερή που γνώρισα και συνεργάστηκα με τον οργανισμό Liminal!
Οι άνθρωποι και η εμπειρία ήταν υπέροχη. Βρήκαμε μεθόδους και τεχνικές για να διδάξω τραγούδι και φωνητική σε μικτές ομάδες.
Μαθητές με κινητικά θέματα. Κωφοί ή βαρήκοοΐ που μέσα από την αγάπη για την μουσική και την άψογη συνεργασία ζήσαμε συγκινητικές στιγμές τραγουδώντας!

6) Τα τελευταία χρόνια είστε μέλος της διεπιστημονικής ομάδας VoiceMentoring που ασχολείται ολισθικά με την φωνή συνδυάζοντας επιστήμη και τέχνη. Πείτε μας λίγα λόγια και για αυτό;

Το Voice Mentoring αναφέρεται σε μια ομάδα, ένα δίκτυο, εξειδικευμένων στην φωνή επιστημόνων και επαγγελματιών, που αποφασίσαμε να ενώσουμε τις γνώσεις και την δυναμική μας, να συνδυάσουμε επιστήμη, εμπειρία και τέχνη με σκοπό να μπορούμε να προσεγγίζουμε την φωνή από πολλές πλευρές και να αναγνωρίζουμε όλες τις διαστάσεις μιας δυσφωνίας. Κοινή μας διαπίστωση και αίσθηση είναι ότι η φωνή και τα προβλήματα, που παρουσιάζονται στην χρήση της, δεν αφορούν και δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν από ένα μόνο άτομο, ανεξάρτητα από τις σπουδές, τους τίτλους και τα ακαδημαϊκά ή καλλιτεχνικά του προσόντα. Αποφασίσαμε να δουλεύουμε μαζί, να μαθαίνουμε ο ένας από τον άλλο, να βελτιωνόμαστε διαρκώς, να δημιουργούμε εξελίξεις και να μην ακολουθούμε παθητικά, χωρίς προσωπική γνώση και συμμετοχή, απόψεις και προσεγγίσεις, που η πραγματική ζωή έχει προ πολλού απορρίψει ως αναποτελεσματικές.
Με αυτήν την πεποίθηση υπό την έννοια Voice Mentoring συμπεριλαμβάνουμε:

 Διαγνωστική Φωνής – Voice Diagnostics
 Φωνοχειρουργική – Phonosurgery
 Φωνοθεραπευτική Αξιολόγηση – SLP Evaluation
 Φωνοθεραπεία - Speech Therapy
 Εργονομία Φωνής – Voice Ergonomy
 Ψυχολογία Φωνής - Voice Psychology
 Εκπαίδευση Φωνής – Expertising in Voice
 Εκπαίδευση Συνεργατών – Training

Είμαστε ανοικτοί σε κάθε άποψη, κάθε νεώτερη εμπεριστατωμένη εξέλιξη, και με την σειρά μας είμαστε πρόθυμοι να μοιραστούμε με όσους ενδιαφέρονται τις γνώσεις και τις εμπειρίες μας. Η γνώση μεταδίδεται, εξελίσσεται και συνεχώς αμφισβητείται ή επαληθεύεται. Αλλά προχωράει πάντα μπροστά και βελτιώνει την καθημερινότητά μας. Και την φωνή μας. Και την διάθεσή μας. Και τελικά δικαιώνει τις ανησυχίες.

7) Ο μουσικός σας εαυτός που ζει και τι αναζητά από την τέχνη της μουσικής;

Ο μουσικός μου εαυτός ταξιδεύει μέσα στις αντιφάσεις της ζωής και δίνει χώρο,αποδοχή και έκφραση στην ύπαρξή μου ..αυτό κάνει η μουσική..είναι μια μη άμεσα λεκτική επικοινωνία με τον εαυτό μας και τον γύρω μας κόσμο.
Ζει και εκφράζεται μέσα από το μουσικό όργανο που είμαστε οι ίδιοι..μέσω της φωνής μας .
Αναζητά την πολυπόθητη γαλήνη,δημιουργικότητα και ελευθερία ζωής.

8) Φέτος σας συναντάμε στην Καταπactή όπου διδάσκετε μουσική – φωνητική στους υποψήφιους μελλοντικούς ηθοποιούς για την προετοιμασία τους για τις εισαγωγικές εξετάσεις των δραματικών σχολών. Θα θέλατε να μας πείτε λίγα πράγματα για τον χώρο;

Η καταπαcτή είναι ένα υπέροχο σύγχρονο εργαστήρι που μπορεί να διδαχτεί κανείς τα πάντα γύρω από το θέατρο και την λογοτεχνία. Δημιουργός του είναι ο Σωτήρης Δούβρης . Ένας εξαιρετικά ταλαντούχος ηθοποιός που τον είχα πρωτοδεί πριν από πολλά χρόνια στο θέατρο και είχα μαγευτεί από το υποκριτικό του ταλέντο!
Έχω παρακολουθήσει πολλές παραστάσεις από το εργαστήρι και πραγματικά δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από επαγγελματικές παραστάσεις. Οπότε με μεγάλη χαρά δέχτηκα την πρόταση να διδάξω φωνητική για προετοιμασία εισαγωγικών εξετάσεων σε δραματικές σχολές.

9) Ποια είναι η φιλοσοφία του προγράμματος αυτού;

Στόχος του προγράμματος είναι να κατανοήσει ο μαθητής τον φωνητικό μηχανισμό . Να ανακαλύψει τον ήχο του και να βρούμε μαζί τραγούδια που θα του χρειαστούν για τις εξετάσεις . Όμως δεν μένουμε στην προετοιμασία αλλά και στην καλύτερη δυνατή γνώση της τεχνικής ,της ορθοφωνίας και της ερμηνείας ενός τραγουδιού.

10) Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα της προετοιμασίας;

Το πρόγραμμα λοιπόν περιλαμβάνει ασκήσεις τόσο φωνητικές όσο και σωματικές.
Θεωρητική γνώση όλων όσων χρειάζεται να ξέρει κανείς για την φώνηση και φυσικά πολύ τραγούδι!
Έτσι ώστε την ώρα της ο εξέτασης ο μαθητής να νοιώθει απόλυτα ασφαλής και σίγουρος με τον εαυτό του.

11)Πώς μπορεί κάποιος να γραφτεί;

Μπορεί να μπει στο site της καταπαcτής
https://katapacti.gr/contact/


Να στείλει mail ή να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον χώρο και να ενημερωθεί πλήρως για όλα τα μαθήματα και τις επιλογές.

12) Γιατί να επιλέξει κάποιος την Καταπactή για την προετοιμασία του;

Γιατί είναι ένας χώρος που σέβεται την τέχνη του και την δουλειά του .
Γιατί είναι απόλυτα οργανωμένος κύκλος μαθημάτων που περιλαμβάνει τα πάντα γύρω από το θέατρο και καλύπτει όποια πιθανή ανάγκη ενός ηθοποιού.
Και γιατί μέσα σε αυτό το εργαστήρι υπάρχει ουσιαστική σχέση ανάμεσα στους δασκάλους και τους μαθητές.

13) Έχετε να κάνετε κάποια δήλωση για το Π.Δ. που καταργεί τα πτυχία των ηθοποιών;

Ξέρετε..το πτυχίο του σύγχρονου τραγουδιού δεν αναγνωρίζεται από το κράτος.
Έχω σπουδάσει στο εθνικό ωδείο. Χρόνια σπουδών και αφοσίωσης και το ίδιο μου το κράτος μου λέει ότι δεν σημαίνουν τίποτα όλα αυτά.
Παλεύουμε λοιπόν χρόνια για να καταφέρουμε να αναγνωριστούμε και ξαφνικά γίνεται το ίδιο με τους ηθοποιούς!! Δεν βρίσκω λογική στο να απορρίπτεις ως χώρα ανθρώπους που έχουν χρόνια σπουδών και που δίνουν εξετάσεις για να το αποδείξουν.
Κανείς δεν ζήτησε ένα πτυχίο δώρο!
Εκτός και αν ο στόχος είναι η υποβάθμιση σε οτιδήποτε δεν αγοράζεται όπως η υγεία η παιδεία κλπ και η ιδιωτικοποίηση των πάντων! Ίσως δημιουργήσουν νέους τίτλους σπουδών που θα αγοράζονται αδρά!
Η υποβάθμιση πάντως του πολιτισμού μιας χώρας μόνο σε μεσαίωνα οδηγεί..

14) Σχέδια για το μέλλον;

Φροντίζω τα σχέδιά μου να αφορούν στο πιο άμεσο μέλλον και όχι στο πολύ μακρινό για να μην χάνω το "τώρα "
Έτσι λοιπόν ονειρεύομαι ένα ήρεμο καλοκαίρι κοντά στη θάλασσα και από τον χειμώνα κάποια προσωπική δουλειά με αγαπημένους φίλους και συνεργάτες γιατί πλέον δεν μπορώ να δουλέψω με ανθρώπους που δεν έχουμε ανοιχτή καρδιά..

15) Θα θέλαμε να κλείσουμε με μια ευχή για τη σελίδα μας ή/και με μερικούς στίχους ενός αγαπημένου σας ποιήματος ή τραγουδιού.

Εύχομαι να συνεχίσετε την υπέροχη δουλειά σας γιατί με την σελίδα σας προσφέρετε στον πολιτισμό αυτού του τόπου και θα κλείσω με έναν αγαπημένο στίχο από ένα ποίημα του Ναζίμ Χικμέτ
"Όποια κι αν είναι η γλώσσα τους
πάντοτε τα τραγούδια τα κατάλαβα."

 

Πληροφορίες για την Καταπactή θα βρείτε εδώ.

Επιλέξτε Θέατρο

Θέατρο

Επιλέξτε Παράσταση

Παράσταση

Σύνθετη Αναζήτηση

Είδος

Ημέρα

Περιοχή

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Banner 2

 

300 300

« Δεκέμβριος 2023 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

ΘΕΑΤΡΟ.GR Τα πάντα για το Θέατρο

Θέατρο Παραστάσεις: Όλος ο κόσμος του Θεάτρου στην οθόνη σου! Παραστάσεις, κριτικές, συνέντευξεις, διαγωνισμοί κ.α.

O ιστότοπος μας χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.