Συνέντευξη στο θεατρο.gr της θεατρικής ομάδας "Ανδρομέδα" με αφορμή την παράσταση Δεν είναι παιχνίδι.

Συνέντευξη στο θεατρο.gr της θεατρικής ομάδας "Ανδρομέδα" με αφορμή την παράσταση Δεν είναι παιχνίδι.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ Γράφτηκε από  Έλλη Διακογιάννη Ιανουάριος 28 2023 μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς

 

 

Συνέντευξη στο θεατρο.gr της θεατρικής ομάδας "Ανδρομέδα" με αφορμή την παράσταση Δεν είναι παιχνίδι.

Κορίτσια σας ευχαριστούμε πολύ για τη παραχώρηση της συνέντευξης. Πως προέκυψε η θεατρική ομάδα «Ανδρομέδα»; Γιατί διαλέξατε το συγκεκριμένο όνομα; Βάλτε μας όσο μπορείτε στο κλίμα της καθημερινότητας σας σαν ομάδα.

Ντίνα Κούκου: Σας ευχαριστούμε κι εμείς! Η «Ανδρομέδα» δημιουργήθηκε αφού αποφοιτήσαμε από την Δραματική Σχολή το 2017. Προέκυψε από το μεταξύ μας δέσιμο αρχικά και έπειτα από το μοίρασμα κοινών ανησυχιών... Η καθημερινότητά μας, σε περίοδο που είμαστε ενεργές θεατρικά, είναι έντονη. Πολύ. Κυρίως λόγω των έντονων θεμάτων με τα οποία καταπιανόμαστε...

Φανή Γρύλλη: Σκοπός μας με τη δημιουργία της ομάδας ήταν να μπορέσουμε να δώσουμε φωνή σε όλους εκείνους τους ανθρώπους που η δική τους φωνή «κλάπηκε» ή δεν ακούστηκε ποτέ...

received 665771058658516

«Δεν είναι παιχνίδι» ο τίτλος της παράστασης. Μιλήστε μας για το πως προσεγγίζετε τους ρόλους σας. Πως επιλέγετε ποια θα ερμηνεύσει τον κάθε ρόλο;

Ντίνα Κούκου: Ο τρόπος προσέγγισης είναι o ανθρώπινος, αυτός που φέρει σεβασμό, ενσυναίσθηση και ειλικρίνεια. Τα έργα μας, όπως και το «Δεν είναι Παιχνίδι», αφορούν τις ζωές ανθρώπων γύρω μας, δε θα μπορούσε να είναι άλλος ο τρόπος προσέγγισης, λοιπόν...

Σοφία Ρούβα: Φέτος, ειδικά, λόγω θέματος, όλες μας βρήκαμε κοινά βιώματα και στοιχεία με τις μαρτυρίες που συλλέξαμε. Με βάση αυτά επιλέχθηκαν οι ρόλοι.

received 735737638260700

«Γυναίκες από χώμα», «Κατανόησε με ή σε καταβροχθίζω», «Εμπόριο» οι τίτλοι από τις προηγούμενες παραστάσεις σας. Τα κείμενα σας έχουν μια ιδιαίτερη δυναμική. Είναι πραγματική γροθιά στο στομάχι. Τι συναισθήματα προκαλούν σε εσάς όταν τα γράφετε και όταν τα ερμηνεύετε;

Αναστασία Τσούτση: Δύσκολα συναισθήματα ξυπνούν, αλλά δεν έχει μεγάλη σημασία. Αυτό είναι το έργο που θέλουμε να επιτελέσουμε, να μιλήσουμε για όλα αυτά τα άβολα, δυσάρεστα, δύσκολα γεγονότα που συμβαίνουν και συνέβαιναν γύρω μας, να μιλήσουμε για όλα αυτά που πιστεύουμε ότι δεν πρέπει να ξεχνιούνται, να προβληματιστεί ο κόσμος που έρχεται σε επαφή μαζί μας, να ενημερωθεί, να ευαισθητοποιηθεί, να δράσει, να αρχίσει να συζητά, να νιώσουμε ότι τελικά είμαστε λιγότερο μόνοι από όσο νομίζουμε. Μπροστά σε αυτά, ας δυσκολευτούμε λίγο εμείς αρχικά, αξίζει.

Φανή Γρύλλη: Άλλωστε, το συναίσθημα δεν αλλάζει είτε όταν είσαι δημιουργός, ερμηνευτής, θεατής, είτε απλώς καθημερινός ακροατής τέτοιων ιστοριών. Αυτές οι λέξεις ήταν, είναι και θα είναι πάντα γροθιά στο στομάχι.

received 536118028306046

Ποια είναι τα επόμενα κοινωνικά θέματα με τα οποία θα θέλατε να ασχοληθείτε; Μιλήστε μας για τη σχέση της τέχνης με τη κοινωνία όπως την εισπράττετε οι ίδιες προσωπικά.

Αναστασία Τσούτση: Θα συνεχίσουμε να μιλάμε για όλα αυτά που πιστεύουμε ότι δεν πρέπει να ξεχνιούνται, για την κακοποίηση, τον σεξισμό, τον φασισμό, την εκμετάλλευση. Τα πράγματα αλλάζουν, ο τρόπος ζωής μας αλλάζει και για να προχωρήσουμε νιώθουμε ότι είναι σημαντικό να μιλήσουμε για όλα αυτά τα βάρη που σηκώνουμε και να αφήσουμε μερικά να φύγουν.

Σοφία Ρούβα: Η τέχνη, όπως την αντιλαμβανόμαστε εμείς, ανοίγει έναν διάλογο, με σκοπό να προβληματίσει και να παρακινήσει. Να παρηγορήσει, να ενώσει, να ανακουφίσει...

received 709609334048026

Κάντε αν θέλετε κάποιο σχόλιο για τη προσπάθεια υποτίμησης των πτυχίων των καλλιτεχνών κατα τη χρονική περίοδο που διανύουμε.

Ντίνα Κούκου: Η υποτίμηση αυτή, των πτυχίων μας, έχει προεκτάσεις. Μιλάμε για τα εργασιακά μας δικαιώματα! Μιλάμε για την αξιοπρέπειά μας! Δεν μπορούν να υποτιμήσουν την αξία μας! Το προσπαθούν πολύ τα τελευταία χρόνια κι ο κλάδος μας αντιστέκεται όπως μπορεί. Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε!

Φανή Γρύλλη: Μια κοινωνία χωρίς έκφραση μέσω της τέχνης είναι μια κοινωνία που δεν αναπνέει. Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να διεκδικήσουμε την ανάσα μας!

Σοφία Ρούβα: Αντί να γίνονται τα πράγματα καλύτερα, χειροτερεύουν, οι καλλιτέχνες δεν είμαστε χομπίστες, αλλά επαγγελματίες. Με σπουδές χρόνων, μελέτη και έρευνα κοπιάσαμε να πάρουμε τα πτυχία μας. Η υποτίμηση των πτυχίων μάς προσβάλλει όλους και θίγει τον πολιτισμό μας.
Αναστασία Τσούτση: Δεν ξέρω γιατί το 2023 συζητάμε τα αυτονόητα, αλλά αφού συμβαίνει, ας τα συζητήσουμε. Για χρόνια είμαστε ένας υποτιμημένος κλάδος στο μυαλό των πολλών και τώρα μπαίνει και η κρατική σφραγίδα σε αυτό. Χρειάζεται να επιμείνουμε και να διεκδικήσουμε αυτά για τα οποία κοπιάσαμε και αυτά που μας αξίζουν.

received 506067518101053

Δελτίο τύπου:

Τρεις γυναίκες αποφασίζουν να περάσουν ένα βράδυ πίνοντας και συζητώντας. Στο σπίτι

μαζί τους βρίσκεται και η ανήλικη αδερφή της οικοδέσποινας. Και οι τέσσερις διαφορετικές

μεταξύ τους, διαφορετικές ηλικίες, διαφορετικές καταβολές. Εξομολογούνται ιστορίες στις

οποίες έχουν υπάρξει θύματα ή θύτες μέσω διαδικτύου. Διαδικτυακοί εκβιασμοί, sextortion,

revenge porn, bullying, απάτες και ο εθισμός στο διαδίκτυο. Οι τέσσερις πρωταγωνίστριες

αποκαλύπτονται.

«...Οι θύτες σκέφτονται πριν κάνουν ό,τι κάνουν;

Μαθαίνουν ποτέ την έννοια της λέξης «ευθύνη»;

Την αναλαμβάνουν ποτέ;...»

*To έργο καταπιάνεται με τα Ηλεκτρονικά Εγκλήματα και βασίζεται, όπως οι προηγούμενες

παραγωγές της «Ανδρομέδας», σε μαρτυρίες ανθρώπων.

Η παράσταση "Δεν είναι Παιχνίδι" πραγματοποιείται υπό την αιγίδα και με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού
Και με τη συνεργασία του ΚΕΘΕΑ

Ημερομηνία:
Από:
Τετάρτη-Πέμπτη, 9.00 μ.μ.

Τοποθεσία:
Noūs - Creative space, Τροίας 34, Αθήνα

Eισιτήρια:
Γενική Είσοδος: 13€ | Φοιτητές-ριες/ AμΕΑ/ άνω των 65/ Κάτοχοι κάρτας ανεργίας (ΟΑΕΔ): 10€ | Ατέλειες: 5€

Πληροφορίες / Κρατήσεις:
Τηλ.: 21 0823 7333

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Συγγραφή έργου/σύνθεση κειμένων: Θεατρική Ομάδα Ανδρομέδα

Σκηνοθεσία- Φωτισμοί: Παναγιώτης Ι.Ε. Βασιλείου και Αναστασία Τσούτση

Εικαστική Επιμέλεια-Σκηνογραφία: The Krank

Μουσική σύνθεση: Solmeister

Τeaser/ Trailer παράστασης: Βίνα Σέργη

Γραφιστική Επιμέλεια: Νοve Graphics

Sound design: Γιάννης Ανδριτσόπουλος

Φωτογραφίες παράστασης: Τhe Krank

Παίρνουν μέρος οι ηθοποιοί: Φανή Γρύλλη, Ντίνα Κούκου, Σοφία Ρούβα, Αναστασία Τσούτση

Τυπογραφείο για την καλλιτεχνική επιμέλεια και έκδοση του προγράμματος- βιβλίου 100σελ. της παράστασης: Εκδόσεις ΚΨΜ

Παραγωγή - Έρευνα για την επιμέλεια κειμένων: Θεατρική Ομάδα Ανδρομέδα

Επικοινωνία: Χρύσα Ματσαγκάνη

 

Επιλέξτε Θέατρο

Θέατρο

Επιλέξτε Παράσταση

Παράσταση

Σύνθετη Αναζήτηση

Είδος

Ημέρα

Περιοχή

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Banner 2

 

300 300

« Δεκέμβριος 2023 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

ΘΕΑΤΡΟ.GR Τα πάντα για το Θέατρο

Θέατρο Παραστάσεις: Όλος ο κόσμος του Θεάτρου στην οθόνη σου! Παραστάσεις, κριτικές, συνέντευξεις, διαγωνισμοί κ.α.

O ιστότοπος μας χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.