Είδαμε τις Σκιαδαρέσες στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων

Είδαμε τις Σκιαδαρέσες στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων

Υπάρχουν καλλιτέχνες που ανεβαίνουν στη σκηνή για να παίξουν τα τραγούδια τους. Υπάρχουν και οι Σκιαδαρέσες, που μετατρέπουν τη σκηνή σε συναυλία, θεατρική παράσταση, stand-up comedy και μουσική γιορτή ταυτόχρονα.

Το βράδυ της Δευτέρας στην Τεχνόπολη, η Νίκη και η Όλγα Σκιαδαρέση εμφανίστηκαν μπροστά σε ένα κατάμεστο κοινό για μια συναυλία που ξεκίνησε στις 21:10 και ολοκληρώθηκε στις 23:40, αποδεικνύοντας πως το κοινό τους δεν πηγαίνει απλώς να ακούσει τραγούδια. Πηγαίνει για να μπει στο σύμπαν τους.

Screenshot 20260623 021738 Gallery

Η βραδιά ξεκίνησε με ένα...βίντεο με κινούμενα σχέδια. Μια γιαγιά, η οποία, με το χαρακτηριστικό της χιούμορ, ενημερώνει τα εγγόνια της για το πώς γεννιούνται τα παιδιά και μοιράζει από ένα χαστούκι στην καθεμία από τις εγγονές. Η ίδια γιαγιά που πρωταγωνιστούσε και στο αυτοσαρκαστικό «δελτίο τύπου» της συναυλίας, ζητώντας από το κοινό να πάει να δει «τα κορίτσια της», αφού εκείνη δεν μπορούσε λόγω ζέστης και του ποδιού της.

Από τα πρώτα λεπτά φάνηκε αυτό που κάνει τις Σκιαδαρέσες ξεχωριστές. Δεν είναι μόνο τα τραγούδια. Είναι η θεατρικότητα. Οι διάλογοι, τα αστεία, οι αφηγήσεις και οι αυτοσχεδιασμοί λειτουργούν σαν γέφυρες ανάμεσα στα τραγούδια. Τα ρεφρέν ενώνουν το πρόγραμμα μουσικά, αλλά το χιούμορ και η σκηνική παρουσία το κρατούν ζωντανό.

Η αντίθεση των δύο αδελφών παραμένει γοητευτική. Η μία με ψιλότερη φωνή, η άλλη με πιο μπάσα χροιά. Η Νίκη άλλαζε διαρκώς ανάμεσα σε δύο κλασικές και μία ηλεκτρική κιθάρα, ζώντας κάθε τραγούδι με ένταση που μεταδιδόταν στο κοινό. Η Όλγα, συχνά αυτοσαρκαζόμενη, ως «Όλγα Σκαταρέση», συμπλήρωνε ιδανικά το σκηνικό δίδυμο.

Το σετ περιελάμβανε αγαπημένα τραγούδια όπως το «Τι το παιδεύουμε», «Πληθυντικός», «Μα δε με νοιάζει», «Προς το παρόν», «Σακάτης», «Μικρή Χαζή», το ακυκλοφόρητο «Λυκάνθρωπος», Το τραγούδι της G , και του Άρη, αλλά και τη διασκευή του «Total Eclipse of the Heart». Ξεχωριστή θέση είχε το «Multiple Choice», το οποίο τραγουδήθηκε σχεδόν από ολόκληρο το κοινό, με το χαρακτηριστικό ρεφρέν να μετατρέπει την Τεχνόπολη σε μία τεράστια χορωδία.

"Α σε θέλω ακόμα
Β πέφτω σε κώμα
Γ με γ***σες
με γ***σες τελείως"

Το νέο τραγούδι «ΣΕΑ Αταλάντης» έδειξε ήδη να αποκτά διαστάσεις συναυλιακού hit, ενώ το «Dubai» γράφτηκε, όπως μας εκμύστηρευτηκαν, από αρνητικά σχόλια θαυμαστών και διαδικτυακό χλευασμό  τα οποία αριστοτεχνικά, οι καλλιτέχνιδες μετέτρεψαν σε πρώτη ύλη δημιουργίας, αποδεικνύοντας πως οι Σκιαδαρέσες ξέρουν να μετατρέπουν τους haters σε περιεχόμενο.

Συγκινητική στιγμή αποτέλεσε το «Θάλασσα 2», το οποίο, όπως αποκάλυψαν, είναι αφιερωμένο στη γιαγιά τους. Στον αντίποδα, το «Καριμπού» ξύπνησε αναμνήσεις παιδικής ηλικίας, αποτυπώνοντας την ιδιαίτερη σχέση των δύο αδελφών με τη μνήμη και την οικογένεια – στοιχεία που διαπερνούν μεγάλο μέρος της δισκογραφίας τους.
Η βραδιά περιλάμβανε και απρόβλεπτες στιγμές. Ανέκδοτα, σουρεαλιστικούς διαλόγους, αλλά και την εμφάνιση του Γιώργου Γαργάλα στη σκηνή για το «Multiple Choice».

"Όλοι μου οι φίλοι σε μισούν (παμ παραμ παμ)
Γιατί είναι φίλοι ανησυχούν (παμ παραμ παμ)
Ξέρουν που βγαίνεις για ποτό (παμ παραμ παμ)
Και έχουν κάνει ταεκβοντό (παμ παραμ παμ)
Όλοι μου οι φίλοι σε μισούν (παμ παραμ παμ)
Γιατί είναι φίλοι ανησυχούν (παμ παραμ παμ)
Ξέρουν που βγαίνεις για ποτό (παμ παραμ παμ)
Και έχουν κάνει ταεκβοντό oo ooo"

Ιδιαίτερη μνεία αξίζει στους δύο διερμηνείς νοηματικής γλώσσας, τον γνωστό σε όλους μας Ανδρέα Πλεμμένο της Lìminal και τη συνεργάτιδά του, οι οποίοι δεν λειτούργησαν απλώς ως μεταφραστές αλλά ως ενεργό κομμάτι της παράστασης, συμμετέχοντας με εκφραστικότητα και ρυθμό σε όσα συνέβαιναν επί σκηνής.

Οι μουσικοί Φάνης Ζαχόπουλος, Χάρης Παρασκευάς, Αλέξης Στενάκης και Δημήτρης Κουζής υποστήριξαν με ακρίβεια και ενέργεια το ιδιαίτερο ύφος του σχήματος, ενώ ο Στέφανος Στεφανίδης στα ντραμς αποτέλεσε έκπληξη σε σημείο εκτός της σκηνής. Ο ήχος του Κώστα Χαϊκάλη διατήρησε ισορροπίες σε μια απαιτητική παραγωγή που συνδύαζε μουσική, πρόζα και βίντεο.

Υπήρξαν ακόμη και λιποθυμικά επεισόδια στο κοινό λόγω της ζέστης, χωρίς όμως να επηρεαστεί ουσιαστικά η ροή της συναυλίας.
Το σημαντικότερο συμπέρασμα της βραδιάς είναι ότι οι Σκιαδαρέσες έχουν άστρο λαμπρό, είναι Υπέρταλαντουχες, και έχουν πλέον δημιουργήσει κάτι που δύσκολα περιγράφεται με τους παραδοσιακούς όρους της ελληνικής μουσικής σκηνής. Δεν είναι απλώς ένα μουσικό σχήμα. Είναι ένα σύμπαν χαρακτήρων, οικογενειακών ιστοριών, χιούμορ, τρυφερότητας και τραγουδιών που καταφέρνει να κάνει χιλιάδες ανθρώπους να γελούν, να τραγουδούν και να συγκινούνται μέσα στο ίδιο βράδυ. Και αυτό, όσο προβληματικό ή παράδοξο κι αν φαίνεται σε όσους δεν τις έχουν δει ποτέ ζωντανά, είναι ακριβώς ο λόγος που το κοινό τους μεγαλώνει συνεχώς.

Ξεχωριστή αναφορά αξίζει στην παραγωγή της Imaginart Live Music, η οποία απέδειξε πως οι μεγάλες συναυλίες δεν κρίνονται μόνο από το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα αλλά και από την ικανότητα να δημιουργούν μια ολοκληρωμένη εμπειρία. Η σχεδόν τρίωρη παράσταση κύλησε με αξιοθαύμαστη συνοχή, παρά τον τεράστιο όγκο υλικού, τις συνεχείς εναλλαγές ανάμεσα σε τραγούδια, βίντεο, θεατρικά μέρη και καλεσμένους.

Η Imaginart δεν διοργάνωσε απλώς μία ακόμη καλοκαιρινή συναυλία στην Τεχνόπολη. Παρέδωσε μια παραγωγή υψηλών προδιαγραφών, αντάξια της διαρκώς αυξανόμενης απήχησης των Σκιαδαρεσών, συμβάλλοντας καθοριστικά σε μια βραδιά που θα μείνει στη μνήμη όσων βρέθηκαν εκεί.

https://www.more.com/gr-el/tickets/music/skiadareses-texnopoli-dimou-athinaion-1/

 

Επιλέξτε Θέατρο

Θέατρο

Επιλέξτε Παράσταση

Παράσταση

Σύνθετη Αναζήτηση

Είδος

Ημέρα

Περιοχή

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Banner Ελευσίνια Μυστίρια Φεστιβαλ Ηλιουπολης 1

« Ιούνιος 2026 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

ΘΕΑΤΡΟ.GR Τα πάντα για το Θέατρο

Θέατρο Παραστάσεις: Όλος ο κόσμος του Θεάτρου στην οθόνη σου! Παραστάσεις, κριτικές, συνέντευξεις, διαγωνισμοί κ.α.

O ιστότοπος μας χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.