Είδαμε την παράσταση «Μετά τη βροχή» στο θέατρο Κάτω από τη γέφυρα.

Είδαμε την παράσταση «Μετά τη βροχή» στο θέατρο Κάτω από τη γέφυρα.

ΕΙΔΑΜΕ Γράφτηκε από  Έλλη Διακογιάννη Απρίλιος 25 2024 μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς

Είδαμε την παράσταση «Μετά τη βροχή» στο θέατρο Κάτω από τη γέφυρα.

Μετά τη βροχή λοιπόν.. κάτω από τη γέφυρα... Το υπέροχο σκηνικό μας περιμένει, το αγαπημένο επιτραπέζιο παιχνίδι φιδάκι κεντρίζει αμέσως την περιέργεια, εξάπτει τη φαντασία και ανυπομονούμε. Οι ηθοποιοί βγαίνουν και μας εκπλήσσουν με τα υπέροχα πολύχρωμα κοστούμια, το εντυπωσιακό βάψιμο και την κινησιολογία που παραπέμπει σε πιόνια του παιχνιδιού. Χιούμορ αλλά και δραματικό στοιχείο διασταυρώνονται σε μια θαυμάσια σουρεαλιστική συνθήκη όπως οι ηθοποιοί περιδιαβαίνουν τον οριοθετημένο χώρο προσέχοντας διαρκώς μην ξεφύγουν από τα προκαθορισμένα όρια του, μην πέσουν στο κενό. Η ταράτσα μοιάζει να είναι το καταφύγιο αλλά και το κελί τους.

Η κοινωνική αλληλεπίδραση, τα απολαυστικά στιγμιότυπα μεταξύ τους θίγουν εύρος ζητημάτων για τις ανθρώπινες σχέσεις που ολοένα αλλάζουν και μεταλλάσσονται στο σύγχρονο κοινωνικό τοπίο, γίνονται πολύπλοκες, αινιγματικές, βίαιες ή απλά χάνουν το νόημα τους. Το ζάρι πέφτει, οι κινήσεις εκτελούνται, το αποτέλεσμα διαμορφώνεται.Η σκηνοθεσία εξαιρετική όπως και οι ερμηνείες, καταφέρνουν να μας μεταφέρουν σε έναν άλλον κόσμο, ένα διαφορετικό σύμπαν τόσο κοντά όμως στο δικό μας, μια εκδοχή εκτός πραγματικότητας αλλά και τόσο εντός της.

Σαν να παρακολουθούμε ένα ζωγραφικό καμβά να ζωντανεύει, τα χρώματα του να γίνονται μορφές, να κινούνται, να πλημμυρίζουν τον χώρο, έναν πίνακα σε εξέλιξη, μια δημιουργία ακέραιη στον σκοπό της που μαγεύει και συγκινεί με την αμεσότητα και ζωντάνια της.

Μετά τη βροχή του Sergi Belbel

Μετάφραση: Χρύσα Καραβά

Επεξεργασία κειμένου - Σκηνοθετική πρόταση: Νίκος Δαφνής

Σκηνοθεσία - Κινησιολογία: Νίκος Σταματόπουλος

Σκηνογραφία - Κοστούμια: Ελένη Σουμή

Μουσική επιμέλεια: Κωνσταντίνα Σαραντοπούλου

Φωτισμοί: Νίκος Μαυρόπουλος;

Βοηθοί σκηνοθέτη: Δάφνη Ατία, Σοφία Αγγελικοπούλου

Παίζουν (με σειρά εμφάνισης): Νίκος Καραστέργιος, Στέλιος Πετράκης, Σίσσυ Μαράθου, Δάφνη Ατία, Σοφία Αγγελικοπούλου, Νίκος Σταματόπουλος, Ευαγγελία Μπέγα.

Επιλέξτε Θέατρο

Θέατρο

Επιλέξτε Παράσταση

Παράσταση

Σύνθετη Αναζήτηση

Είδος

Ημέρα

Περιοχή

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Banner 2

 

300 300

« Μάιος 2024 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

ΘΕΑΤΡΟ.GR Τα πάντα για το Θέατρο

Θέατρο Παραστάσεις: Όλος ο κόσμος του Θεάτρου στην οθόνη σου! Παραστάσεις, κριτικές, συνέντευξεις, διαγωνισμοί κ.α.

O ιστότοπος μας χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.