Συνέντευξη της Ευαγγελίας Βασιλείου   στο θεατρο gr.

Συνέντευξη της Ευαγγελίας Βασιλείου στο θεατρο gr.

Συνέντευξη της Ευαγγελίας Βασιλείου στο θεατρο gr.

1) α) Καλησπέρα σας, και καλωσορίσατε στην σελίδα μας. Θα θέλατε να μας πείτε λίγα πράγματα για εσάς ώστε να σας γνωρίσουν καλύτερα οι αναγνώστες μας;

Καλώς σας βρίσκω! Είναι χαρά μου να μιλάω μαζί σας και σας ευχαριστώ πολύ για την ευγενική πρόσκλησή σας να με συστήσετε στο κοινό σας. Ένα κοινό που, όπως κι εσείς, αγαπά τις τέχνες και ιδιαίτερα το θέατρο, το οποίο κατά κάποιο τρόπο είναι το κοινό μας σημείο μιας και έχω μια μικρή σχέση κι εγώ με αυτόν τον υπέροχο κόσμο. Όχι με την ιδιότητα του ηθοποιού αλλά της ευρύτερης ομάδας των συντελεστών που χρειάζεται μια παραγωγή για να είναι αποτελεσματική. Ωστόσο, με έχει “κερδίσει” και ο χώρος των ενεργειακών θεραπειών, της θετικής προσέγγισης της ζωής γι' αυτό και ασχολούμαι με αυτούς τους τομείς ήδη από το 2010 συνεχώς μέχρι σήμερα. Απ’ ό,τι φαίνεται αυτό είναι ένα μονοπάτι το οποίο άπαξ και το περπατήσεις, δύσκολα βγαίνεις από αυτό κι έτσι, ξεκινώντας από το Reiki, έγινα δασκάλα Usui Reiki, Crystal Reiki, ύστερα ήρθε στη ζωή μου η θετική ψυχολογία και το Ikigai και συνεχίζω να μελετώ, να σπουδάζω και να διευρύνω το αντικείμενό μου, πάντα με στόχο την αφύπνιση, την ενσυνειδητότητα και τη θεραπεία, του ανθρώπου για τον άνθρωπο, τα ζώα, τη φύση, και όλο τον κόσμο.

ΜΕ ΤΟΝ FRANSESC MIRALLES

β) Τι είναι η ενεργειακή θεραπεία;

Η Ενεργειακή θεραπεία περιλαμβάνει πρακτικές που επιδρούν στα ενεργειακά μας σώματα, με σκοπό να φέρουν ισορροπία και αρμονία και να μας φέρουν σε μια υγιή κατάσταση. Για να το εξηγήσουμε με απλά λόγια, ας κάνουμε δεκτή την παραδοχή ότι δεν έχουμε μόνο το φυσικό μας σώμα αλλά περισσότερα μη ορατά σώματα. Αυτά τα σώματα αλληλοεπιδρούν συνεχώς με το φυσικό μας σώμα και επηρεάζονται από τις σκέψεις και τα συναισθήματά μας. Στην καθημερινότητά μας, δεν μπορούμε να έχουμε μόνο θετικά συναισθήματα και σκέψεις και αυτό είναι απόλυτα φυσικό. Όταν όμως βιώνουμε επαναλαμβανόμενα μοτίβα που διεγείρουν αρνητικά συναισθήματα, αυτά τείνουν να παγιωθούν μέσα μας και έτσι διαταράσσεται η αρμονία της καλής υγείας. Όταν ένα σύστημα ή όργανο του οργανισμού μας είναι πιο ευαίσθητο, εκεί πάει και “χτυπάει” αυτή η δυσαρμονία κι έτσι δημιουργείται η ασθένεια. Πλέον η επιστήμη παραδέχεται αυτή τη σχέση γι’αυτό και αναγνωρίζονται οι ψυχοσωματικές διαταραχές και τα αυτοάνοσα. Η ενεργειακή θεραπεία λοιπόν έρχεται να φροντίσει ολιστικά όλα τα σώματά μας, με τις διάφορες τεχνικές που χρησιμοποιεί, για να μας οδηγήσει σε μια πιο υγιή κατάσταση. Είναι φρόνιμο εδώ να πούμε πως δεν αντικαθιστά την παραδοσιακή ιατρική περίθαλψη, αλλά πολλοί άνθρωποι την χρησιμοποιούν ως συμπληρωματική πρακτική για την προαγωγή της υγείας, ευεξίας και ψυχοσωματικής ισορροπίας. Στο εξωτερικό, ενεργειακές θεραπείες όπως το Reiki, εντάσσονται στις παροχές που προσφέρονται στους ασθενείς εντός των νοσοκομείων και συνταγογραφούνται από τον ασφαλιστικό φορέα.

γ) Τι είναι το Ikigai;

Το Ikigai είναι μια φιλοσοφία θετικής στάσης ζωής που έρχεται από την Ιαπωνία, όπως και το Reiki, που έχω σπουδάσει. Έχει διαπιστωθεί πως οι άνθρωποι που ζουν με το Ικιγκάι τους, ζουν πολλά χρόνια, έχουν καλύτερη ποιότητα ζωής, είναι ενεργοί και δραστήριοι μέχρι τέλος και είναι ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ!!! Ικιγκάι είναι ο σκοπός που δίνει νόημα στη ζωή. Το γνώρισα μέσα από το γνωστό βιβλίο που έχει γίνει παγκόσμιο best-seller και ήταν η αφορμή να ξεκινήσει για εμένα ένα νέο ταξίδι γνώσης και ανακάλυψης. Μελέτησα την ξένη βιβλιογραφία ανακάλυψα τον πλούτο το κι έτσι πριν λίγους μήνες όταν ήρθε ο Francesc Miralles -ένας εκ των δύο συγγραφέων του- εδώ στην Αθήνα, συναντήθηκα μαζί του και μιλήσαμε για πολλά αλλά κυρίως για τη σχέση του Ικιγκάι με την αρχαία ελληνική φιλοσοφία. Υπάρχει μια σκέψη για μια κοινή δράση στο μέλλον. Θα δούμε!

1

2) Το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου στον Μικρό Κεραμεικό θα πραγματοποιηθεί ένα βιωματικό σεμινάριο για τη μαγεία των ημιπολύτιμων λίθων “ΑΛΛΑΞΕ ΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ ΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΩΝ ΚΡΥΣΤΑΛΛΩΝ”. Πείτε μας λίγα λόγια για το σεμινάριο αυτό.

Είναι ένα 3ωρο σεμινάριο που έχω δημιουργήσει για όλους όσοι θέλουν να ασχοληθούν με τους κρυστάλλους και δεν ξέρουν από που και πως να ξεκινήσουν. Είναι για αρχάριους και δεν απαιτείται κάποια προϋπόθεση για τη συμμετοχή, ούτε περιορισμός. Μπορούν όλοι να έρθουν, ανεξαρτήτως φύλου, ηλικίας ή background.
Στο σεμινάριο αυτό θα έρθουμε σε επαφή και θα γνωρίσουμε τους βασικούς κρυστάλλους, και θα μάθουμε τι μπορούμε να κάνουμε με αυτούς και πως μπορούν να μας βοηθήσουν να φέρουμε την αγάπη, τον έρωτα, την αφθονία στη ζωή μας ή ακόμα και να νιώσουμε καλύτερα με τον εαυτό μας. Θα πούμε πώς να διαλέξουμε έναν κρύσταλλο, τι να κάνουμε αφού τον αγοράσουμε, πως να τον καθαρίζουμε, πως να τον φυλάμε, πως να τον προγραμματίσουμε, πως να τον εναρμονίσουμε με ό,τι θέλουμε να του αναθέσουμε, με ποιους τρόπους μπορούμε να συνδεόμαστε μαζί του ...
Είναι ένα σεμινάριο από το οποίο όλοι οι συμμετέχοντες φεύγοντας θα έχουν έναν κρύσταλλο ολόδικό τους και θα ξέρουν ακριβώς τι να τον κάνουν και πως. Το βασικό είναι να καταλάβουμε πως, επιλέγοντας έναν κρύσταλλο ουσιαστικά επιλέγουμε έναν φίλο, έναν συνεργάτη και πρέπει να μάθουμε να του φερόμαστε με αγάπη και φροντίδα και να δημιουργήσουμε μια σχέση που θα έχει να δώσει αμφότερα ωφέλη.

2

3) Γιατί πρέπει να το παρακολουθήσει κάποιος και πως μπορεί να συμμετέχει;

Δεν υπάρχει πιο ωραίος τρόπος για κάποιον να νιώσει τη σύνδεσή του με τη Γη και τον Ουρανό, από το να έρθει σε επαφή με τους κρυστάλλους. Όπως κι εμείς έτσι κι αυτοί ζουν από τη Γη, γεννιούνται, θρέφονται και μεγαλώνουν μέσα από αυτή. Κι όμως, μέσα από αυτούς μπορούμε να φτάσουμε στον Ουρανό, μπορούν να γίνουν οι κατάλληλοι διαμεσολαβητές για να φτάσει το αίτημά μας, στον αποδέκτη του και να ικανοποιηθεί. Είναι το πιο κατάλληλο μέσον για να χτίσουμε γέφυρες σύνδεσης με το Σύμπαν, να του ζητήσουμε ό,τι επιθυμούμε και να ικανοποιηθεί!
Για να συμμετέχει κάποιος στο σεμινάριο, χρειάζεται να προμηθευτεί το εισιτήριό του από την ticketservices.gr, και συγκεκριμένα από το section που αφορά το θέατρο “Μικρός Κεραμεικός” στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.ticketservices.gr/event/allakse-ti-zoi-sou-me-ti-dynami-ton-krystallon/?lang=el

Προτείνω όποιος ενδιαφέρεται να επωφεληθεί την ειδική τιμή early bird όπου δίνεται σημαντική έκπτωση επί της τιμής γενικής εισόδου.

4) α) Ποιος είναι ο αγαπημένος σας ημιπολύτιμος λίθος και γιατί;

Ανέκαθεν είχα μια ιδιαίτερη σύνδεση με τον αμέθυστο, από μικρή. Τον έχω χρησιμοποιήσει πάρα πολύ σε διαλογισμούς και θεραπείες. Τον νιώθω πολύ κοντά μου, συνεργαζόμαστε πολύ καλά. Μου δίνει μια ψυχική ηρεμία όταν εργάζομαι μαζί του και μου εμπνέει την βεβαιότητα πως όλα γίνονται έτσι όπως χρειάζεται να γίνουν. Κι αυτό είναι πολύ καθησυχαστικό, ξέρετε.

β) Τι επιφέρει στη ζωή μας η χρήση τους;

Οι κρύσταλλοι, με απλά λόγια, τουλάχιστον έτσι όπως τους καταλαβαίνω εγώ, είναι διαμεσολαβητές και εξισορροπιστές ενέργειας. Μας συνδέουν με τον αόρατο κόσμο της ενέργειας που υπάρχει αλλά δεν βλέπουμε με τα φυσικά μας μάτια. Μας διευκολύνουν να ζητήσουμε από το σύμπαν και να λάβουμε ό,τι έχουμε αιτηθεί. Είναι σύμμαχοι της ζωής μας και της πνευματικής μας εξέλιξης. Είναι συνεργάτες μας και αρωγοί καλής ψυχικής, συναισθηματικής και σωματικής υγείας. Δηλαδή, μας βοηθάνε να έχουμε μια όμορφη ζωή και καλή ποιότητα υγείας.

γ) Πως μπορεί να βρει κάποιος ποιος είναι ο κατάλληλος κρύσταλλος για τον εαυτό του;

Για να είναι πιο ολοκληρωμένη η απάντηση θα μου επιτρέψετε να διαμορφώσω το ερώτημά σας ως εξής: “Ποιος είναι ο κατάλληλος κρύσταλλος για εμένα, τη δεδομένη στιγμή”. Όπως είπαμε οι κρύσταλλοι είναι φίλοι και συνεργάτες. Άλλοι είναι για μια ζωή, άλλοι για ποιο σύντομο διάστημα κι άλλοι αποσύρονται αφού εκτελέσουν αυτά που τους αναθέσαμε. Έτσι λοιπόν, ο κατάλληλος κρύσταλλος για τον εαυτό μας μπορεί να μην είναι μόνο ένας, αλλά η ανεύρεσή του να εξαρτάται από τη χρονική στιγμή, τις συγκυρίες και τις συνθήκες. ‘Όπως και να έχει, την απάντηση στο ερώτημα αυτό μπορούμε να την πάρουμε μόνο από έναν άνθρωπο. Κι αυτός είναι ο ίδιος μας ο εαυτός. Πως θα γίνει αυτό; Γίνεται με τρόπους που θα δείξουμε στο σεμινάριο. Δεν θέλει κάποια ιδιαίτερη τεχνική και είναι αρκετά διασκεδαστικοί.

5) Ποιο είναι το αγαπημένο σας βιβλίο, το αγαπημένο σας τραγούδι και το αγαπημένο σας σημείο στη πόλη;

Δεν θα κουραστώ να λέω πως το αγαπημένο μου βιβλίο είναι “Το Άρωμα του Ονείρου” του Τομ Ρόμπινς. Ούτε που θυμάμαι πόσες φορές το έχω διαβάσει κι όμως κάθε φορά ανακαλύπτω ακόμα κάτι! Λατρεύω το πνεύμα του Τομ Ρόμπινς, τις μακρόσυρτες προτάσεις του, τις ευφάνταστες παρομοιώσεις του και την ζωντάνια των έργων του. Αγαπημένα τραγούδια έχω πολλά και από διαφορετικά ήδη μουσικής. Ας πούμε με συγκλονίζει η “Όμορφη Πόλη” του Μίκη Θοδωράκη, από μικρή με είχε σημαδέψει το “Soldier of Fortune” των Deep Purple, θεωρώ ανυπέρβλητους του Pink Floyd, λατρεύω τους Epica ... Αγαπημένο μου σημείο στην πόλη, είναι οι σταθμοί των τρένων, όχι του Μετρό, αλλά της κλασσικής πράσινης γραμμής του ΗΣΑΠ. Τελευταία ανακάλυψα την μαγεία του Εθνικού Κήπου και είναι κι αυτός αγαπημένος του τώρα.

6) Σχέδια για το μέλλον;

Η ατζέντα μου για το μέλλον είναι πλούσια και γεμάτη! Θα συνεχίσουμε τα σεμινάρια στον Μικρό Κεραμεικό , ήδη έχουμε ένα ακόμη στις 16 Δεκεμβρίου, που είναι μέσα στο πνεύμα των εορτών και είναι ένας “Διαλογισμός Σύνδεσης με το Άστρο των Χριστουγέννων”, για να το έχουμε οδηγό μας σε όλο το 2024. Και με την νέα χρονιά θα ακολουθήσουν νέα σεμινάρια σχετικά με το Ikigai, όπου θα το παρουσιάσουμε και θα δείξουμε στον κόσμο πως να βρίσκει τον σκοπό της ζωής του και να ακολουθεί τον δρόμο της καρδιάς του, για να είναι ευτυχισμένος. Στόχος είναι να δημιουργήσουμε στον Μικρό Κεραμεικό το “Ikigai place”, όπου θα γίνονται δράσεις που θα μας εμπνέουν για μια πιο θετική στάση ζωής και θα μας δείχνουν τρόπους για να το πετύχουμε. Και σε αυτό το κομμάτι, φυσικά, όποιος θέλει να συνεισφέρει και να παρουσιάσει το δικό του σεμινάριο ή workshop, είναι ευπρόσδεκτος.

7) Θα θέλαμε να κλείσουμε, με κάτι που θέλετε εσείς να πείτε για το Θεατρο.gr.

Θέλω να σας ευχαριστήσω από την καρδιά μου για την ευκαιρία αυτής της επαφής. Χαίρομαι που είστε δίαυλοι επικοινωνίας μεταξύ κοινού και τέχνης, και σας ευχαριστώ για το έργο που προσφέρετε. Συγχαρητήρια στην ομάδα που το διαχειρίζεται για τον εξαιρετικό τρόπο που προβάλλει την τέχνη και συνδέει τους λάτρεις του θεάτρου με τις σημαντικές παραγωγές. Θα ήταν παράλειψή μου να μην επισημάνω τον ευγενικό τρόπο με τον οποίο το site σας ενισχύει την κοινότητα των θεατών. Σας ευχαριστώ για τη συνεχή σας προσφορά στον πολύτιμο κόσμο του θεάτρου. Είμαι βέβαιη ότι οι αναγνώστες σας, όπως κι εγώ, εκτιμούν την εργασία σας και την πολυποίκιλη εμπειρία που παρέχετε. Συνεχίστε να φωτίζετε τον πολύχρωμο κόσμο του θεάτρου με τον δικό σας μοναδικό τρόπο!

---

2

Δελτίο τύπου:

ΜΙΚΡΟΣ ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ
Ευμολπιδών 13
Τηλ.: 6982121385
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 

“ΑΛΛΑΞΕ ΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ ΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΩΝ ΚΡΥΣΤΑΛΛΩΝ”
Σεμινάριο για όσους θέλουν να γνωρίσουν τη μαγεία
των ημιπολύτιμων λίθων και να δουν τη ζωή τους να αλλάζει θεαματικά
με τη νέα χρονιά

ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2023 - ΩΡΑ: 2:00 Μ.Μ.

Στον Μικρό Κεραμεικό θα παρουσιαστεί το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου ένα βιωματικό σεμινάριο για όλους όσοι πάντα ήθελαν να γνωρίσουν τη δύναμη των κρυστάλλων, αλλά δεν ήξεραν από που να αρχίσουν. Είναι κατάλληλο για όλες και όλους, δεν υπάρχει καμία προϋπόθεση, ούτε είναι απαραίτητη κάποια ιδιαίτερη γνώση ή δεξιότητα.

Στο σεμινάριο αυτό, οι συμμετέχοντες θα έρθουν σε επαφή με τους βασικούς κρυστάλλους όπως χαλαζία, αμέθυστο, κιτρίνη, αβεντουρίνη, καρνεόλη, τουρμαλίνη κλπ., θα μάθουν χρήσιμες πληροφορίες για τις ιδιότητές τους αλλά και γνώσεις για να μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν αυτές τις ιδιότητες για να φέρουν θετικά αποτελέσματα σε όλους τους τομείς της ζωής τους, όπως:
l Να προσκαλέσουν την αγάπη και τον έρωτα
l Να φέρουν αφθονία, πλούτο
l Να τονώσουν την αυτοπεποίθησή τους
l Να αγαπήσουν τον εαυτό τους
l Να παίρνουν πιο εύκολα αποφάσεις

Επίσης στο σεμινάριο αυτό, οι συμμετέχοντες θα μάθουν:
l Ποιος είναι ο κατάλληλος κρύσταλλος για εκείνους και πως να τον διαλέγουν
l Τι πρέπει να κάνουν μετά την αγορά του κρυστάλλου τους από το κατάστημα
l Ποιοι τρόποι είναι καλύτεροι για να φροντίζουν τους κρυστάλλους τους
l Με ποιον τρόπο να συνδέονται με τον κρύσταλλό τους για τον σκοπό που θέλουν

Το σεμινάριο περιλαμβάνει διαλογισμούς και θετικές δηλώσεις ενδυνάμωσης, αυτοπεποίθησης και αυτοεκτίμησης.

ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΔΩΡΟ ΤΟΝ ΚΡΥΣΤΑΛΛΟ
ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΣΥΝΔΕΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ.

* Θα δοθούν σημειώσεις σε ηλεκτρονική μορφή και βεβαίωση συμμετοχής *

ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΧΡΕΙΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΣΤΡΩΜΑΤΑΚΙ ΓΙΟΓΚΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ και ΜΑΞΙΛΑΡΑΚΙ, ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΘΙΣΟΥΝ ΚΑΤΩ
- ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΚΑΘΙΣΜΑΤΑ -

ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2023 - ΩΡΑ 2:00 Μ.Μ.
ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 60 ΕΥΡΩ
EARLY BIRD ΜΕΧΡΙ 6/12/2023: 45 ΕΥΡΩ

ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ:
ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Ενεργειακή θεραπεύτρια - Crystal Reiki Practitioner
Σύμβουλος θετικής ψυχολογίας - Ikigai
Κιν.: 6977 062 078
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


https://www.facebook.com/Ikigai.Athens/


https://www.instagram.com/ikigai.athens/

 

«ΜΙΚΡΟΣ ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ» Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


Τηλέφωνο επικοινωνίας 6982121385.

Υπεύθυνος επικοινωνίας: Αντώνης Κοκολάκης
Εmail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

και Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Επιλέξτε Θέατρο

Θέατρο

Επιλέξτε Παράσταση

Παράσταση

Σύνθετη Αναζήτηση

Είδος

Ημέρα

Περιοχή

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Banner 2

 

300 300

« Ιούλιος 2024 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

ΘΕΑΤΡΟ.GR Τα πάντα για το Θέατρο

Θέατρο Παραστάσεις: Όλος ο κόσμος του Θεάτρου στην οθόνη σου! Παραστάσεις, κριτικές, συνέντευξεις, διαγωνισμοί κ.α.

O ιστότοπος μας χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.