Συνέντευξη του Τάσου Κωλέτση στο θεατρο.gr.

Συνέντευξη του Τάσου Κωλέτση στο θεατρο.gr.

Συνέντευξη του Τάσου Κωλέτση στο θεατρο.gr.

Καλησπέρα σας, και καλωσορίσατε στην σελίδα μας. Όταν ακούτε τη λέξη θέατρο τι σας έρχεται πρώτο στο μυαλό; Πως σκιαγραφείτε τον «Τάσο ηθοποιό» και πως τη σχέση του με τον κόσμο του θεάτρου; Τι είναι το Verbatim Theater;

Η πρώτη εικόνα που μου έρχεται στο νου όταν ακούω τη λέξη θέατρο είναι αυτή ενός παιδιού που παίζοντας προσπαθεί να ανακαλύψει τον κόσμο. Και κάπως έτσι θα αναφερόμουν και στον εαυτό μου ως ηθοποιός: μέσα από το ομαδικό παιχνίδι που είναι το θέατρο προσπαθώ διαρκώς να ανακαλύψω τον κόσμο και τον εαυτό μου από την αρχή και κάθε φορά προσπαθώ να προσκαλώ και τους θεατές της κάθε παράστασης να κάνουν το ίδιο.
Το Verbatim Theater, στο οποίο θα λέγαμε ότι ανήκει και η παράσταση RegretMeNot, είναι ουσιαστικά ένα παρακλάδι του Documentary Theater. Είναι ένα θέατρο που όχι απλά βασίζεται σε αφηγήσεις και συνεντεύξεις ανθρώπων, αλλά χρησιμοποιεί τα όσα είπαν οι άνθρωποι αυτοί ακριβώς με τον τρόπο που τα είπαν. Δεν βασίζεται, δηλαδή, στο υλικό των συνεντεύξεων για να συνθέσει ένα κείμενο που θα οδηγήσει σε θεατρική πράξη αλλά οι ίδιες οι συνεντεύξεις γίνονται το κείμενο της παράστασης.

Η παράσταση RegretMeNot θα παίζεται στο θέατρο Χώρος από 15 Νοεμβρίου κάθε Τετάρτη & Πέμπτη στις 21:00. Πείτε μου λίγα λόγια για την παράσταση.

Είναι μια παράσταση που φτιάξαμε με την Ομάδα AllTooHuman μετά από πρωτοβουλία της Ρωξάνης Κριμίζη η οποία έχει αναλάβει και την σκηνοθεσία της παράστασης. Πρόκειται για μια βουτιά σε διάφορες πτυχές του θέματος της μετάνοιας. Ένα θέμα που αφορά όλους μας και που συχνά πυκνά κάνει αισθητή την παρουσία του στην καθημερινότητά μας. Όλα τα κείμενα που συνθέτουν το RegretMeNot προέρχονται από συνεντεύξεις ανθρώπων που μετανιώνουν (ή και όχι) για αποφάσεις, για πράγματα που είπαν ή δεν είπαν, για ρούχα που φόρεσαν, για έρωτες που έζησαν ή δεν έζησαν κι άλλα πολλά. Μέσα από τις ιστορίες τους καλούμαστε, ηθοποιοί και θεατές, να βρούμε τη δική μας στάση απέναντι στη μετάνοια, τα δικά μας (δεν) μετανιώνω και -γιατί όχι;- να τολμήσουμε όσα δεν τολμήσαμε.

Ποιος είναι ο ρόλος σας; Υπάρχουν κάποια στοιχεία του χαρακτήρα σας, που είναι κοινά με τον ήρωα που υποδύεστε στο έργο;

Στην παράσταση δεν έχουμε συγκεκριμένους ρόλους. Καθένας από εμάς έχει ένα κομμάτι της αφήγησης των ιστοριών που προέκυψαν από τις συνεντεύξεις. Όσον αφορά τα δικά μου κομμάτια εντοπίζω στις αφηγήσεις των ανθρώπων από τους οποίους πήραμε συνέντευξη, στοιχεία, ρωγμές που μου μοιάζουν αρκετά οικείες. Μια από αυτές θα μπορούσα να πω ότι είναι η τρυφερότητα με την οποία κάποιοι από τους χαρακτήρες αντιμετωπίζουν ακόμα και τις πιο δύσκολες διαπροσωπικές τους σχέσεις. Το γεγονός ότι στον πυρήνα της σχέσης είναι (σχεδόν) πάντα η αγάπη, ακόμα και όταν αυτό μοιάζει φαινομενικά αδύνατον, είναι κάτι που με συγκινεί.

Σας έχει μείνει κάποιο στιγμιότυπο ή φράση από την παράσταση και γιατί;

Νομίζω ότι είναι η τελευταία «σκηνή» της παράστασης που με έναν τρόπο το κοινό είναι μαζί μας και μοιράζεται κι αυτό τις δικές του σύντομες ιστορίες μετάνοιας. Το πώς γίνεται αυτό δεν θα σας το πω, θα σας αφήσω να το ανακαλύψετε στο θέατρο.

Ποιο είναι το αγαπημένο σας βιβλίο, το αγαπημένο σας τραγούδι και το αγαπημένο σας σημείο στη πόλη.

Ένα από τα τελευταία βιβλία που διάβασα και σκέφτομαι συχνά είναι το βιβλίο της Annie Ernaux «Το γεγονός». Το τραγούδι που παίζει διαρκώς στα ακουστικά μου το τελευταίο διάστημα είναι το «les moulins de mon cœur» από την διασκευή που έχει κάνει η υπέροχη Coline Rio και το αγαπημένο μου σημείο στην πόλη είναι σίγουρα κάποιο από τα βιβλιοπωλεία.

Τι άλλα σχέδια έχετε για την φετινή σεζόν;

Πριν λίγο καιρό ολοκληρώθηκαν οι παραστάσεις για το έργο Γένεσις Νο 2, του Ιβάν Βιριπάεφ. Μια παράσταση που φτιάξαμε με την Ομάδα Θεάτρου ETÚTI και την Καλή Βοϊκλή. Τώρα συνεχίζουμε τις παραστάσεις του RegretMeNot με την Ομάδα AllTooHuman μέχρι και τον Δεκέμβριο. Προσωπικά, η νέα χρονιά θα με βρει εκτός θεάτρου και εκτός χώρας για ένα μικρό διάστημα λόγω κάποιων υποχρεώσεων στα πλαίσια του Μεταπτυχιακού που κάνω παράλληλα με τη δουλειά μου στο θέατρο. Οπότε τα σχέδιά μου μετατοπίζονται για την επόμενη σεζόν.

Θα θέλαμε να κλείσουμε με κάτι που θέλετε εσείς να πείτε για το Θεατρο.gr.

Εύχομαι το θέατρο να συνεχίσει να αποτελεί επιλογή σας και εσείς να συνεχίσετε την όμορφη δουλειά σας με τον ίδιο ενθουσιασμό και σεβασμό στους καλλιτέχνες και το κοινό.

----

REGRETMENOT 3

Δελτίο τύπου:

«RegretMeNot»
Μετανιώνω την ώρα και τη στιγμή
Από την Θεατρική Ομάδα AllTooHuman
Σκηνοθεσία Ρωξάνη Κριμίζη

Πρεμιέρα Τετάρτη 15 Νοεμβρίου
Θέατρο Χώρος

Μετά από συνεντεύξεις με ανθρώπους μετανοημένους και μη, κάθε κοινωνικής προέλευσης, μια νέα ομάδα ηθοποιών έγραψε το έργο «RegretMeNot» και μ’ αυτό θα συστηθούν στο αθηναϊκό κοινό.
Τη σκηνοθεσία της παράστασης έχει αναλάβει η Ρωξάνη Κριμίζη, η οποία μαζί με τέσσερις ακόμη νέους ηθοποιούς θα φέρουν επί σκηνής ιστορίες που όλοι μας έχουμε ζήσει. Η πρεμιέρα της παράστασης θα γίνει στις 15 Νοεμβρίου στο Θέατρο Χώρος.

Σκηνοθετικό σημείωμα:
Τι είναι η μετάνοια; Το σ’ αγαπώ που δεν ειπώθηκε; Το μπέργκερ που φαγώθηκε; Το έκτο κερασμένο σφηνάκι; Την έχεις κολλητή ή την αποφεύγεις σαν το τζατζίκι πριν από το πρώτο ραντεβού;
Αυτά και άλλα τόσα άκουσε η ομάδα στις συνεντεύξεις με μετανοημένους και αμετανόητους κάθε ηλικίας, φύλου, καταγωγής και επαγγέλματος που μοιράστηκαν τις ιστορίες τους. Μαζί με αυτές οι ηθοποιοί της παράστασης καταθέτουν και τις δικές τους προσωπικές εμπειρίες. Δηλώσεις προσωπικοτήτων εντός κι εκτός συνόρων. Μετανιωμένα τραγούδια. Ένα διαδοχικό παιχνίδι που
μέσα από τεχνικές Verbatim Theater και Devised Theater συνθέτει αυτήν την παράσταση.
Μια σπονδυλωτή παράσταση βασισμένη σε καθημερινές «δηλώσεις μετάνοιας» που δημιουργούν ένα μωσαϊκό για την απώλεια, τον έρωτα, την καριέρα, την οικογένεια, το θάνατο, αλλά και τα μεθύσια, τις δίαιτες, ακόμα και τις στυλιστικές επιλογές που όλοι θέλουμε να ξεχάσουμε. Όλα μας φέρνουν μπροστά στο γέλιο και στην συγκίνηση που μόνο η αληθινή ζωή μπορεί να προσφέρει.
Μέσα σε έναν κόσμο στον οποίο ζούμε διχασμένοι, απομονωμένοι, αυτό που μας ενώνει είναι η κοινή ανθρώπινη εμπειρία. Και αυτό που μας λείπει, είναι το μοίρασμα αυτής της εμπειρίας, η δική μας δήλωση γύρω από έναν κοινό πυρήνα που θα μας καταστήσει ευάλωτους αλλά και δυνατότερους απέναντι σε ένα μέλλον αβέβαιο. Επειδή μετά, θα είμαστε λιγότερο μόνοι.
Ελάτε στην παράσταση και δε θα το μετανιώσετε. Μάλλον.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Κείμενο: AllTooHuman
Επιμέλεια Κειμένων: Δάφνη Ζαχαράκη
Σκηνοθεσία: Ρωξάνη Κριμίζη
Σκηνικά/Κοστούμια: Μαργαρίτα Τζαννέτου
Πρωτότυπη Mουσική: Σταύρος Τσαντές
Επιμέλεια Κίνησης: Δώρα Μπηλιώνη
Σχεδιασμός βίντεο: Μιχάλης Κίμωνας, Ρωξάνη Κριμίζη
Φωτογραφίες Παράστασης: Νικόλας Νταής
Βοηθός σκηνοθέτη: Φέλια Λεβέντη
Επικοινωνία: Χρύσα Ματσαγκάνη – Γιώτα Δημητριάδη
Γραφιστικά: no mold
Παραγωγή: AllTooHuman AMKE

Παίζουν (αλφαβητικά): Ρωξάνη Κριμίζη, Τάσος Κωλέτσης, Φανή Κωστελίδου, Φέλια Λεβέντη, Βασίλης Σταματάκης

Πληροφορίες Παράστασης
Παραστάσεις: από Τετάρτη 15 Νοεμβρίου
Ημέρες & ώρες παραστάσεων
Τετάρτη & Πέμπτη στις 21: 00

Διάρκεια παράστασης: 100 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

Τιμές εισιτηρίων
Γενική Είσοδος: 15€
Μειωμένο: 12€
Ατέλειες: 8€

Προπώληση εισιτηρίων :
https://www.ticketservices.gr/event/regret-me-not/

 

Θέατρο Χώρος
Πραβίου 6 - 8, Αθήνα 118 55
21 0342 6736

Επιλέξτε Θέατρο

Θέατρο

Επιλέξτε Παράσταση

Παράσταση

Σύνθετη Αναζήτηση

Είδος

Ημέρα

Περιοχή

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Banner 2

 

300 300

« Φεβρουάριος 2024 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29      

ΘΕΑΤΡΟ.GR Τα πάντα για το Θέατρο

Θέατρο Παραστάσεις: Όλος ο κόσμος του Θεάτρου στην οθόνη σου! Παραστάσεις, κριτικές, συνέντευξεις, διαγωνισμοί κ.α.

O ιστότοπος μας χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.