Συνέντευξη της Ελένης Κόντη και του Κριστιάν Νίρκα στο θεατρο.gr.

Συνέντευξη της Ελένης Κόντη και του Κριστιάν Νίρκα στο θεατρο.gr.

Συνέντευξη της Ελένης Κόντη και του Κριστιάν Νίρκα στο θεατρο.gr.

1) Καλησπέρα σας και καλωσορίσατε στην σελίδα μας. Θα μας πείτε λίγα λόγια για εσάς ώστε να σας γνωρίσουν καλύτερα οι αναγνώστες μας;

α) Πότε και πώς πήρατε την απόφαση να γίνετε ηθοποιοί;

Ελένη: Από τη πρώτη στιγμή που πάτησα το πόδι μου στο θέατρο, σε μια παιδική παράσταση. Με μάγεψαν τα πάντα! Τα καθίσματα, τα φώτα, τα κοστούμια, ο τεχνικός που καθόταν πίσω και ίσα που φαινόταν μέσα από το παραθυράκι του. Μετά πήγαινα σπίτι και έκανα ρόλους στο σαλόνι με θεατές τα μαξιλάρια του καναπέ. Κάπως ξεκινάμε όλοι!

Κριστιάν: Ίσως θα ήταν δύσκολο να δώσω μια συνοπτική απάντηση. Βλέπετε, το δικό μου παιδικό δωμάτιο δεν είχε κούκλες ή μαξιλάρια για θεατές και μια εικονική θεατρική σκηνή. Δεν υπήρξε αυτή η πρώιμη νεανική ανακάλυψη που περιγράφει η Ελένη. Το δικό μου δωμάτιο είχε έναν καθρέφτη με το είδωλό μου να υποδύεται έναν δικηγόρο που αγόρευε με πάθος αποσκοπώντας στην προάσπιση κάποιου αθώου που κατηγορήθηκε άδικα. Στην πορεία όμως των σπουδών νομικής στο Στρασβούργο, συνειδητοποίησα ότι η πραγματικότητα απέχει από τα σενάρια του “a few good men” και του “Boston Legal”. Τότε δημιουργήθηκε μια κρίση ταυτότητας, που αναμφίβολα περνάνε πολλά παιδιά στην αρχή της εικοσαετίας της ζωής τους. Το δικό μου δίλλημα αφορούσε την σύγκρουση ανάμεσα στην φυσική κλίση προς την λογοτεχνία που είχα από μικρό παιδί, με την μονόχρωμη αυστηρότητα της άσκησης ενός νομικού επαγγέλματος. Αυτή η αντίθεση λύθηκε όταν παρακολούθησα έναν κύκλο σεμιναρίων επιχειρηματικότητας στην Γαλλία και την Γερμανία. Εκεί απλώς ήρθε η συνειδητοποίηση πως δεν χρειάζεται να πάρεις άδεια από κανέναν ώστε να κάνεις κάτι. Αρκεί απλά να το κάνεις. Έτσι λοιπόν αφοσιώθηκα στην λογοτεχνική σελίδα που διαχειριζόμουν, το itravelpoetry, επεκτείνοντας το πεδίο δραστηριοτήτων μας. Αρχίσαμε να εκδίδουμε βιβλία, να παράγουμε σεμινάρια δημιουργικής γραφής, να κάνουμε ταινίες, ντοκιμαντέρ, εκπομπές, να διοργανώνουμε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς κλπ. Η παραγωγή της θεατρικής παράστασης Αστρέλια, ήταν συνέπεια αυτής της εξάπλωσης και εξερεύνησης νέων οριζόντων. Σίγουρα το voice acting που κάνω ως τον Αστέριο, δεν αρκεί να με χαρακτηρίσει κανείς ως ηθοποιό, αλλά είναι κάτι που απολαμβάνω να μαθαίνω με κάθε παράσταση που κάνουμε.

IMG 20230928 181727

β) Τι είναι αυτό που σας δίνει δύναμη και έμπνευση στη δουλειά σας;

Ελένη: Δύναμη και έμπνευση μου δίνουν τα χαμόγελα των παιδιών. Η σκέψη πως μπορεί και να επηρεάσω έστω και λίγο το τρόπο που σκέφτεται ένα παιδί. Αρκεί ακόμα να περάσουν απλά καλά για μια ώρα χωρίς τα τόσα άγχη που έχουν στη καθημερινότητά τους. Επίσης κινητήριος δύναμη είναι ότι έχουμε τη τύχη να βρισκόμαστε ζωντανοί σε αυτό το πλανήτη και είναι στο χέρι μας να δημιουργήσουμε όμορφα πράγματα.

Κριστιάν: Η πρόκληση του να μαθαίνουμε νέα πράγματα και να εξελισσόμαστε. Και ίσως το όνειρο ότι ενδέχεται να επηρεάσουμε θετικά κάποιο παιδί, μικρό ή μεγάλο.

γ) Ξεχωρίζετε κάποιον από τους συνεργάτες σας; Έχετε κάποια αγαπημένη ανάμνηση να μοιραστείτε μαζί μας;

Ελένη: Θα σταθώ σε δύο πολύτιμους συνεργάτες. Τον Στάθη Δρογώση γιατί εκτός από την αγάπη που έβαλε στη μουσική του εξελίχθηκε σε έναν καλό φίλο. Και αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι είναι ένας πολύ ειλικρινής άνθρωπος. Επίσης η Ιωάννα Μαρούγκα που κάνει σε βιντεοπροβολή την αεροσυνοδό στη παράσταση. Κατά τη διάρκεια των περιοδειών μας έχει κάνει ότι μπορείτε να φανταστείτε: επικοινωνία, ντουντούκα, αφισοκόλληση και φυσικά μας έχει χαρίσει απλόχερα τη θετική της ενέργεια. Το περιστατικό που θα μοιραστώ είναι όταν σε μια παράσταση στο Κιάτο είχαμε ένα τεχνικό προβλήμα κρατούσε τον προτζέκτορα κεντραρισμένο για μια ώρα. Ευτυχώς που έχει σταθερό χέρι.

Κριστιάν: Κι εγώ θα πω τον Στάθη Δρογώση, όπως επίσης και την Χριστίνα Τσάφου που χαρίζει την φωνή της στην παράσταση υποδυόμενη την μητέρα της Αστρέλιας. Με την κ. Τσάφου γνωριστήκαμε για τις ανάγκες του γυρίσματος της ταινίας μικρού μήκους «σε δέκα λεπτά» και μετά επεκτείναμε την συνεργασία μας και στην Αστρέλια.

Μια αγαπημένη ανάμνηση που μπορώ να μοιραστώ από την παράσταση είναι το «νανούρισμα» που ακούγεται κατά την διάρκεια του έργου. Είναι ένα ιδιαίτερο τραγούδι, που γράφτηκε ίσως λίγο ανορθόδοξα και αυτό είναι που του δίνει έντονη προσωπική αξία. Εξηγώ: έγραψα τους στίχους στο μυαλό μου οδηγώντας, πηγαίνοντας για πρόβα. Μόλις σταμάτησα έβγαλα το κινητό, τους έστειλα στον Στάθη Δρογωση, που είχε αναλάβει την μουσική της παράστασης. Με πήρε κατευθείαν τηλέφωνο « έλα, είδα αυτό που μου έστειλες. Θα το φτιάξω μετά επειδή τώρα βγαίνω από το σπίτι γιατί θα αργήσω στην εκπομπή» (παρουσιάζει την ραδιοφωνική εκπομπή Αντέλμα στην ΕΡΤ). Έκλεισε. Μετά από πέντε λεπτά ακριβώς το τηλέφωνο ξαναχτύπησε. «Έλα το μελοποίησα. Δες αυτό που σου έστειλα να μου πεις πώς σου φαίνεται» και το έκλεισε. Κάπως έτσι γράφτηκαν οι στίχοι και μελοποιήθηκαν. Μερικές ημέρες αργότερα, όντας στο στούντιο του Κώστα Παρίσση, ο Γιάννης Καλατζόπουλος, ερμήνευσε το κομμάτι αφού το άκουσε μια μόνο φορά και χωρίς πρόβα.

Τέλος, ενώ βιώνουμε όλες αυτές τις περιπέτειες με τραγούδια και περιοδείες, θα πρέπει να γίνει αναφορά σε έναν άλλον σημαντικό συνεργάτη της σελίδας, την Ιωάννα Πανούτσου, που όσο είμαστε απασχολημένοι με όλα αυτά, φροντίζει για την ομαλή λειτουργία του itravelpoetry.

2) Η ΑΣΤΡΕΛΙΑ μια high tech διαστημοδιαδραστική παράσταση για όλη την οικογένεια επιστρέφει στο ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΚΜΗΝΗ από την Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2023.

α) Κυρία Κόντη, θα θέλατε να μας πείτε λίγα λόγια για το έργο σας; Σε ποιες ηλικίες απευθύνεται η παράσταση;

Ελένη: Η Αστρέλια είναι η κόρη του ηλίου και της σελήνης. Ζει στο πλανήτη Κέπλερ 22β και καθημερινά ακούει καβγάδες, έτσι παίρνει τη βαλίτσα της, ένα πύραυλο και έρχεται στη γη με σκοπό από τη μια να αφήσει πίσω τους τσακωμούς από την άλλη να εξερευνήσει το νέο κόσμο που απλώνεται μπροστά της. Συντροφιά της είναι πάντα ο Αστέριος ο καλύτερος της φίλος. Τα υπόλοιπα επι σκηνής. Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά από 3 ετών και άνω.

β) Ποιος είναι ο ρόλος σας;

Ελένη: Ο ρόλος μου είναι η έφηβη αστροναύτης Αστρέλια!

IMG 20230922 WA0004

γ) Κύριε Νίρκα θα μας πείτε λίγα λόγια για την δημιουργία των animation της παράστασης; Μάθαμε ότι γράφετε υπέροχα ποιήματα θα μας αφιερώσετε ένα;

Κριστιάν: Ο Αστέριος είναι ένας χαρακτήρας κινουμένων σχεδίων που μιλάει σε ζωντανό χρόνο στα παιδιά και την ηθοποιό. Πρέπει να δείτε τις εκφράσεις των παιδιών όταν ο Αστέριος τους απευθύνεται με το όνομά τους ή τους λέει ποιά ομάδα είναι, ποιό είναι το αγαπημένο τους χρώμα ή τί φοράνε.

Εάν ήταν να σας αφιερώσω ένα ποίημα μάλλον θα ήταν ένα από την δεύτερη ποιητική μου συλλογή με τίτλο ... «ζητείται τίτλος».

Γνώρισα έναν άνθρωπο, που είχε πάει στον πόλεμο.

Έφαγε μια σφαίρα στο κεφάλι.

Επιβίωσε.

Πέθανε , μου'παν,

σ'ένα μπαρ.

Από ένα τραγούδι.

4) Γιατί πρέπει κάποιος να παρακολουθήσει την παράσταση αυτή;

Ελένη: Η παράσταση αυτή έχει δημιουργηθεί με πολύ αγάπη και μεράκι. Είναι διαδραστική, αστεία, μα ταυτόχρονα θίγει θέματα όπως η αξία της συγχώρεσης, και της ενσυναίσθησης. Γίνεται αντιληπτό πως η κάθε μας πράξη έχει συνέπειες μα υπάρχουν τρόποι να διορθώσεις τα λάθη σου! Επίσης είμαι σίγουρη πως όλοι έχετε περιέργεια για το πώς είναι η ζωή στον πλανήτη Κέπλερ 22β.

5) Ποια θέματα εξετάζει το έργο;

Ελένη: Θίγει κυρίως το θέμα του διαζυγίου. Ακόμα κι αν ζούμε χωριστά δεν παύουμε να είμαστε οικογένεια.

6) Ποια είναι τα επόμενα σχέδια σας;

Ελένη: Τα επόμενα σχέδια έχουν να κάνουν με τη δημιουργία animation με τους δύο φίλους τον Αστέριο και την Αστρέλια.

Κριστιάν: Η επιτυχής ολοκλήρωση των σεμιναρίων βιωματικής κινηματογραφικής εκπαίδευσης που διοργανώνουμε σε συνεργασία με συλλόγους γονέων και κηδεμόνων σχολείων της Αττικής. Οι μαθητές (δημοτικού) μέσω της καθοδήγησης μας, (αλλά χωρίς την περέμβασή μας) γράφουν, σκηνοθετούν και παίζουν σε μια ταινία μικρού μήκους. Ανυπομονώ να δω τις ταινίες τους αυτή τη χρονιά. Ποιός ξέρει! Μπορεί κάποια να παρουσιάσει τέτοιο ενδιαφέρον που να την αναδείξετε με ένα αφιέρωμα ή να διοργανωθεί και μια συνέντευξη με κάποιους από αυτούς του μικρούς δημιουργούς! Και βεβαίως στοχεύουμε στη δημιουργία μιας διαδικτυακής πλατφόρμας streaming, κάτι σαν τηλεοπτικός σταθμός στο διαδίκτυο δηλαδή, όπου θα έχουμε όλες τις ταινίες μας, τα ντοκιμαντέρ, τις εκπομπές, τα σεμινάρια, τα παιδικά προγράμματα κλπ.

7) Ποιο είναι το αγαπημένο σας βιβλίο, τραγούδι και σημείο στη πόλη;

Ελένη: Γενικά δυσκολεύομαι να έχω κάτι μοναδικό αγαπημένο αλλά θα πω για ένα ξεχωριστό βιβλίο, το βιβλίο της ανησυχίας του Φερνάντο Πεσσόα. Τραγούδι είναι δύσκολο να επιλέξω μόνο ένα θα πω το The Labyrinth song- Asaf Avidan που ακούω ολημερίς αυτό το καιρό. Και αγαπημένο σημείο στη πόλη ανάλογα με τη διάθεση κάποιο κοντά σε θάλασσα!

Κριστιάν: Ο γέρος και η θάλασσα του Χέμινγουεϊ, Invitation to the blues του Tom Waits, οπουδήποτε ψηλά και χωρίς ανθρώπους.

8) Κάντε μια ευχή για την σελίδα και τους αναγνώστες μας.

Ελένη: Η ευχή μου είναι βρείτε αυτό που σας αρέσει πραγματικά και κάντε το!

Κριστιάν: Να λαμβάνετε και να προσφέρετε αγάπη.

Ευχαριστούμε πολύ για την όμορφη κουβέντα!

--------

Δελτίο τύπου της παράστασης.

 

ΑΣΤΡΕΛΙΑ

Μια high tech διαστημοδιαδραστική παράσταση για όλη την οικογένεια

ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΚΜΗΝΗ

Από Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2023

Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά ηλικιών 4-11 ετών

Αστρέλια

Μια διαδραστική παράσταση με χορό, μουσική, διαγαλαξιακές λέξεις και τον Αστέριο: τον φίλο της Αστρέλια από τον πλανήτη Κέπλερ22b, χαρακτήρας animation, που εμφανίζεται σε προβολή και αλληλεπιδρά σε ζωντανό χρόνο με το κοινό και την παράσταση.

Η ιστορία

Ο Ήλιος και η Σελήνη έκαναν μια μικρή κόρη, την Αστρέλια.
Μεγαλώνοντας, στον πλανήτη Κέπλερ 22Β, έχει συνοδοιπόρο τον φίλο της Αστέριο, ο οποίος της κάνει δώρο ένα εισιτήριο για τη Γη με σκοπό να ησυχάσει από τους καβγάδες ανάμεσα στους γονείς της.

Ερχόμενη στη Γη λαχταράει να εξερευνήσει το άγνωστο και φυσικά να γνωρίσει νέους φίλους.

Η Αστρέλια θα μοιραστεί με τους μικρούς μας φίλους μυστικά από τον πλανήτη της, θα τους χαρίσει στιγμές γέλιου και μυστηρίου, θα τους μιλήσει για την αγάπη αλλά και μαζί τους θα ανακαλύψει την έννοια της συγχώρεσης !

Παράλληλα συνειδητοποιεί, όπως ο Ήλιος και η Σελήνη ότι ακόμα και όταν είμαστε χώρια, δεν παύουμε να είμαστε οικογένεια.

Μιλάμε στα παιδιά, αλλά χρειάζεται να μας ακούσουν και οι μεγάλοι.

Στη γη, με τη βοήθεια του Αστέριου, ανακαλύπτει το διάστημα. Τις διαφορές και τις ομοιότητες των πλανητών, την αντίθεση και την εναλλαγή που συνθέτουν την απόλυτη αρμονία.

Ταυτότητα παράστασης

Κείμενο: Ελένη Κόντη
Σκηνοθεσία: Ξανθή Ταβουλαρέα
Animation: Κριστιάν Νίρκα
Στίχοι: Κριστιάν Νίρκα, Ξανθή Ταβουλαρέα
Μουσική: Στάθης Δρογώσης
Σκηνικά – Κουστούμι: Ελένη Κόντη - Κριστιάν Νίρκα

Παίζουν:
Αστρέλια: Ελένη Κόντη
Αστέριος: Κριστιάν Νίρκα
Μητέρα Αστρέλιας: Χριστίνα Τσάφου (ηχογραφημένο)
Πατέρας Αστρέλιας: Γιάννης Καλατζόπουλος (ηχογραφημένο)
Αεροσυνοδός: Ιωάννα Μαρούγκα (σε βιντεοπροβολή)
Host (φωνή): Μάριος Κόντης (σε βιντεοπροβολή)

Παραγωγή: itravelpoetry.com

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΚΜΗΝΗ
Αλκμήνης 8-12, Αθήνα 118 54
τηλ. 2103428650 - Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
στάση μετρό: Κεραμεικός
(χάρτης)

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Από 22 Οκτωβρίου 2023
κάθε Κυριακή στις 12:00

ΔΙΑΡΚΕΙΑ
70 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)
ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ
9€ κανονικό
7€ μειωμένο (ΑΜΕΑ, άνεργοι, πολύτεκνοι, φοιτητές, άνω των 65, ατέλειες ηθοποιών)
6€ ομαδικό (άνω των 10 ατόμων)

ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ
όλα τα εισιτήρια στα 6€ για αγορές μέχρι και τις 20.10.2023

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ
TICKETSERVICES
Εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου)
Τηλεφωνικά: 210 7234567
Online: www.ticketservices.gr

 

Επιλέξτε Θέατρο

Θέατρο

Επιλέξτε Παράσταση

Παράσταση

Σύνθετη Αναζήτηση

Είδος

Ημέρα

Περιοχή

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Banner 2

 

300 300

« Δεκέμβριος 2023 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

ΘΕΑΤΡΟ.GR Τα πάντα για το Θέατρο

Θέατρο Παραστάσεις: Όλος ο κόσμος του Θεάτρου στην οθόνη σου! Παραστάσεις, κριτικές, συνέντευξεις, διαγωνισμοί κ.α.

O ιστότοπος μας χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.