Συνέντευξη της Ματθίλδης Μαγγίρα στο θεατρο.gr με αφορμή την παράσταση «Κίνηση ΜΑΤ» Στο Θέατρο Αθηνών.

Συνέντευξη της Ματθίλδης Μαγγίρα στο θεατρο.gr με αφορμή την παράσταση «Κίνηση ΜΑΤ» Στο Θέατρο Αθηνών.

Συνέντευξη της Ματθίλδης Μαγγίρα στο θεατρο.gr με αφορμή την παράσταση «Κίνηση ΜΑΤ» Στο Θέατρο Αθηνών.

 Μετά την εκπληκτική ερμηνεία της στο μουσικό αναλόγιο, στο ρόλο της Frida Kahlo στο Θέατρο@Underground του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, η Ματθίλδη Μαγγίρα επιστρέφει με μια ανατρεπτική κωμωδία. Η παράσταση ''Κίνηση Ματ'' μετακόμισε από το θέατρο Αυλαία στον Πειραιά, στην καρδιά της Αθήνας, στο θέατρο Αθηνών. Συναντήσαμε λοιπόν την κυρία Μαγγίρα και μας μίλησε για την ζωή της, τα πράγματα που της αρέσουν, για την παράσταση όπου εμφανίζεται και για τον ρόλο της.

1) Κυρία Μαγγίρα καλησπέρα σας, και καλωσορίσατε στην σελίδα μας. Σας ευχαριστώ θερμά για την παραχώρηση αυτής της συνέντευξης.
Θα θέλατε να μας πείτε 5 πράγματα για τον εαυτό σας, που ξέρουν κυρίως οι πολύ αγαπημένοι σας;

Μου αρέσει ο χορός, να διαβάζω λογοτεχνία, φιλοσοφία, μου αρέσει η έρευνα σε θέματα που με ενδιαφέρουν, μου αρέσει επίσης να ασχολούμαι με την εσωτερική μου εξέλιξη.

IMG 20230319 231336  

2) Μετά τις πετυχημένες σας παραστάσεις στο θέατρο Αυλαία στον Πειραιά η παράσταση «Κίνηση ΜΑΤ» μετακομίζει στο κέντρο της Αθήνας και πιο συγκεκριμένα, στο Θέατρο Αθηνών. Θα θέλατε να μας πείτε λίγα λόγια για τον συγγραφέα και για την παράσταση αυτή;

Η κίνηση Ματ είναι μια υπέροχη κωμωδία του Μιχαήλ Άνθη, ο οποίος σκηνοθέτησε κιόλας, με δύο χαρακτήρες, έναν άνδρα των Ματ (Γιώργος Κοψιδάς) και μια γυναίκα (ο ρόλος μου) που δρά ως αντιεξουσιάστρια επαγγελματίας διαδηλώτρια. Σε μέρα διαδήλωσης μετά τα δακρυγόνα που έχουν πέσει, τρέχει η ηρωΐδα μας σε μια ταράτσα πολυκατοικίας εκεί κοντά στο σύνταγμα για να προφυλλαχτεί. Μετά από λίγο έρχεται κι ο Ματατζής για δικούς του λόγους στην ίδια ταράτσα. Έτσι ξεκινάει το έργο, Βλέπουμε για 90´ τη συνύπαρξη αυτών των δύο αντίθετων στοιχείων. Τα υπόλοιπα στη σκηνή.

IMG 20230319 232529

3) Θα θέλατε να μας πείτε λίγα πράγματα για τον ρόλο που υποδύεστε;

Η ηρωΐδα μου ισχυρίζεται στο έργο οτι διαφωνεί με τους αναρχικούς, είναι αντιεξουσιάστρια, είναι αντιδραστική με τάση συμβιβασμού, ένας χαρακτήρας δυναμικός που καταφέρνει να διασώζει τον εαυτό της, προκειμένου να κάνει αυτό που θέλει, ακόμη κι αν αυτό είναι κόντρα στα πιστεύω της.
Τώρα προσωπικά, διαφωνώ με τη δράση της, γιατί δεν πιστεύω σε αυτόν τον τρόπο αντίδρασης, ούτε στο φανατισμό. Δεν πηγαίνω σε διαδηλώσεις γιατί πλέον δεν φαίρνουν αποτέλεσμα. Όταν τα τελευταία χρόνια όλες οι διαδηλώσεις διαλύονται με δακρυγόνα γιατί οι « γνωστοί άγνωστοι » πετούν πέτρες στα Ματ για να τους αναγκάσουν να πετάξουν χημικά, εμένα κάτι μου λέει οτι αυτό μπορεί να είναι προσχεδιασμένο. Οπότε θεωρώ οτι πρέπει να βρούμε άλλο τρόπο αντίδρασης. Έχω το δυναμικό χαρακτήρα της αλλά διαφωνώ με τη δράση της.

Kinisi Mat 5 683x1024

4) Ποιο θέμα από όσα παρουσιάζει αυτή η παράσταση σας άγγιξε περισσότερο και γιατί;

Πρώτα απ’όλα είναι μια καλή κωμωδία, που δημιουργεί γέλιο αβίαστα, κάτι σημαντικό για μένα, είναι σύγχρονη επίκαιρη, είναι Έλληνα συγγραφέα, που θέλω να στηρίζω την ελληνική μυθοπλασία αλλά το βασικότερο είναι οτι ήθελα να κάνω κωμωδία γιατί νοιώθω έντονα την ανάγκη του κόσμου να γελάσει. Το έργο «κίνηση Ματ» μας δίνει δύο φρέσκους ρόλους που καλύπτουν δύο άκρα που συγκρούονται ή τα βρίσκουν. Το θέμα είναι πού βρισκεται η ισορροπία μέσα σε μια αντίθεση.

b 29119 IMG 4599

5) α) Σας έχει μείνει κάποια φράση από την παράσταση; Αν ναι, ποια;

Ναί φυσικά. Όταν λέει τί είναι ο νόμος. Λέει λοιπόν για τον νόμο· είναι μια αποβολή που ψάχνουν μαλάκα να την υιοθετήσει.

β) Πως ήταν η συνεργασία σας με τον Γιώργο Κοψιδά;

Θεωρώ οτι έχουμε δέσει με το Γιώργο, παρ´ολη την υψομετρική μας διαφορά και τους αντίθετους χαρακτήρες που υποδυόμαστε, είμαστε άνθρωποι που δεν απέχουμε πολύ, ιδεολογικά.

γ) Ποια η γνώμη σας και η τοποθέτηση σας όσον αφορά την υποβάθμιση των πτυχίων των δραματικών σχολών;

Είναι ξεκάθαρο αυτό που λέει μια τέτοια απόφαση ή πρόταση και δυστυχώς ή ευτυχώς εκτίθενται. Μου είναι λοιπόν ξεκάθαρο, ξαναλέω οτι δεν θέλουν πολιτισμό και τέχνες σ’αυτήν τη χώρα.

b 29117 IMG 4597

6) Ποιο είναι το αγαπημένο σας βιβλίο, το αγαπημένο σας τραγούδι και το αγαπημένο σας σημείο στη πόλη;

Αχ δυστυχώς, έχω κάποια αγαπημένα βιβλία, τραγούδια και σημεία στην πόλη. Η ακρόπολη, η πλάκα, το θησείο, το μοναστηράκι είναι αγαπημένα σημεία, αγαπώ κάποια βιβλία όπως «το καλοκαίρι του κυρίου Σόμερ» του Ζίσκιντ πέρα απο το άρωμα, «Η ιέρεια με το τατουάζ» της Πασχαλίας Τραυλού, αγαπώ το «Αφρός & άμμος» του Χαλίλ Γκιμπράν κα. Από ελληνικά τραγούδια το πιο αγαπημένο μου είναι το «Σ’αγαπώ γιατί είσαι ωραία, σ’αγαπώ γιατί είσαι εσύ.

 7) Πέρα από την παράσταση αυτή, υπάρχουν και άλλα άμεσα σχέδια για την φετινή σεζόν;

Όλα τα σχέδια πραγματοποιήθηκαν για φέτος. Είμαι ευχαριστημένη.

8) Θα θέλαμε να κλείσουμε, με κάτι που θέλετε εσείς να πείτε για το Θεατρο.gr.

Θέλω να πω οτι χρησιμοποιούμε το ρήμα παίζω στο θέατρο και στη μουσική, καθόλου τυχαίο θεωρώ, αυτό σημαίνει οτι οφείλουμε, οι άνθρωποι που ασχολούμαστε με αυτές τις τέχνες, να κρατάμε το παιδί που έχουμε μέσα μας, ζωντανό, γιατί αυτό καλείται να δημιουργήσει μέσα από τη φαντασία του. Αυτή η προσέγγιση, για μένα είναι η ουσία της υποκριτικής τέχνης και του θεάτρου κατ’επέκτασιν. Είναι απαραίτητη λοιπόν η διάθεση και η οπτική του μικρού παιδιού.

 

Πληροφορίες για την παράσταση θα βρείτε εδώ.

Επιλέξτε Θέατρο

Θέατρο

Επιλέξτε Παράσταση

Παράσταση

Σύνθετη Αναζήτηση

Είδος

Ημέρα

Περιοχή

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Banner 2

 

300 300

« Νοέμβριος 2023 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

ΘΕΑΤΡΟ.GR Τα πάντα για το Θέατρο

Θέατρο Παραστάσεις: Όλος ο κόσμος του Θεάτρου στην οθόνη σου! Παραστάσεις, κριτικές, συνέντευξεις, διαγωνισμοί κ.α.

O ιστότοπος μας χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.