Συνέντευξη της σκηνοθέτιδας Μπίλιως Κωνσταντοπούλου και του Νίκου Χριστίδη στο θεατρο.gr με αφορμή την παράσταση Τριγωνοψαρούλης the Musical στο θέατρο Αθηνά.

Συνέντευξη της σκηνοθέτιδας Μπίλιως Κωνσταντοπούλου και του Νίκου Χριστίδη στο θεατρο.gr με αφορμή την παράσταση Τριγωνοψαρούλης the Musical στο θέατρο Αθηνά.

Συνέντευξη της σκηνοθέτιδας Μπίλιως Κωνσταντοπούλου και του Νίκου Χριστίδη στο θεατρο.gr με αφορμή την παράσταση Τριγωνοψαρούλης the Musical στο θέατρο Αθηνά.

1)Καλησπέρα σας, και καλωσορίσατε στην σελίδα μας.

α) Θα θέλατε να μας πείτε λίγα πράγματα για εσάς ώστε να σας γνωρίσουν καλύτερα οι αναγνώστες μας; Πως προέκυψε το θέατρο στην ζωή σας;

billiw1

Μ.Κ.: Όσο το σκέφτομαι, νομίζω ότι είναι μια φυσική εξέλιξη...Διάβαζα πάρα πολύ και όλες εκείνες οι ιστορίες ζωντάνευαν αυτόματα μπροστά μου...Μάζευα κι άλλα παιδιά στο χωριό, σκαρώναμε παραστάσεις...ήξερα τι θέλω να κάνω...αλλά δεν το έλεγα σε κανέναν. Αλλά ήταν πολύ καθαρό μέσα μου. Ήθελα να κάνω θέατρο.

Ν.Χ.: Με το θέατρο πρωτοήρθα σε επαφή σε πολύ μικρή ηλικία. Ήμουν σε θεατρική ομάδα ομάδα στην ηλικία των 5-6 ετών και ανεβάζαμε παραστάσεις. Μου άρεσε πάρα πολύ θυμάμαι και έχω ακόμα μια θεατρική μάσκα που είχαμε φτιάξει για έναν ρόλο. Μετά από λίγο καιρό οι γονείς μου σταμάτησαν να με πηγαίνουν. Εγώ βέβαια συνέχιζα να παίζω θέατρο στο σπίτι μόνος μου με κάθε ευκαιρία. Μεγαλώνοντας κατάλαβα ότι μου έλειπε πάρα πολύ και συνειδητοποίησα ότι δεν μπορώ χωρίς αυτό.

β) Θα μας πείτε 5 πράγματα για τον εαυτό σας, που ξέρουν κυρίως οι πολύ αγαπημένοι σας; 

Μ.Κ.: Αγαπάω πολύ τα σκυλιά, δε νομίζω ότι μπορώ να ζήσω χωρίς αυτά στο σπίτι μου. Με έχει αναλάβει ένας τέλειος ντομπερμανάκος και προσπαθεί να με εκπαιδεύσει. Λατρεύω να γράφω ιστορίες και να χάνομαι σε αυτές. Χαλαρώνομαι και ονειρεύομαι με τη μουσική – νομίζω ότι είναι η σπουδαιότερη ανθρώπινη ανακάλυψη! Περπατάω και τρέχω δίπλα στη θάλασσα σχεδόν καθημερινά.

Ν.Χ.: Μου αρέσει πολύ να βλέπω θέατρο όσο και να παίζω, αγαπώ πολύ τα αυτοκίνητα κι αν δεν γινόμουν ηθοποιός μπορεί να έκανα ένα επάγγελμα σχετικά με αυτό, πιστεύω πολύ στην αξία των φιλοσοφικών συζητήσεων, αγαπώ πολύ τον ισπανικό κινηματογράφο.

ΝΙΚΟΣ ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ ΘΕΑΤΡΟ

2) Η παράσταση Τριγωνοψαρούλης the Musical έκανε πρεμιέρα στο θέατρο Αθηνά.
Θα θέλατε να μας πείτε λίγα λόγια για τον συγγραφέα και για την παράσταση αυτή;

Ν Χ.: Ο Βαγγέλης Ηλιόπουλος είναι ένας πολύ γενναιόδωρος και βαθειά ευγενής άνθρωπος. Αγαπάει πολύ να δουλεύει και να δημιουργεί για τα παιδιά και φαίνεται ένας άνθρωπος με πολλές ευαισθησίες. Αυτό φυσικά περνάει και στο έργο του. Στην παράστασή μας έρχεται αρκετά συχνά, την παρακολουθεί και την απολαμβάνει. Είναι μεγάλη τύχη πιστεύω που ερχόμαστε σε επαφή με τον συγγραφέα το έργου που ανεβάζουμε με αυτόν τον τρόπο.
Η παράστασή μας μιλάει για το δικαίωμα που έχουμε όλοι να είμαστε διαφορετικοί. Όπως επίσης το ότι όντως είμαστε διαφορετικοί ο ένας από τον άλλον. Έχει πολλά δυνατά μηνύματα για τα παιδιά που αφορούν στη δύναμη που αποκτούμε όταν είμαστε ενωμένοι, αγαπημένοι και στηρίζουμε ο ένας τον άλλον με σεβασμό.

3) α) Κύριε Χρηστίδη, ποιος είναι ο ρόλος σας;

Ν.Χ.: Στην παράστασή μας "Τριγωνοψαρούλης the musical" έχω τον ρόλο του Τριγωνοψαρούλη.


β) Σε ποιες ηλικίες απευθύνεται η παράσταση;

Ν.Χ.: Η γνώμη μου είναι ότι την παράστασή μας μπορούν να την παρακολουθήσουν και να αποκομίσουν κάτι από αυτήν, από τα παιδιά πολύ μικρής ηλικίας έως και τους ενήλικες. Κι αυτό γιατί είναι μια παράσταση πολλών αναγνώσεων. Έχει πολλά επίπεδα που μπορεί να ξεκλειδώσει ο θεατής, ανάλογα με την ηλικία του και τα ερεθίσματά του.


γ) Κυρία Κωνσταντοπούλου, υπήρξε κάτι που σας δυσκόλεψε στην σκηνοθεσία αυτής της παράστασης; Ποια ήταν η μεγαλύτερη πρόκληση για εσάς;

Μ.Κ.: Η μεγαλύτερη δυσκολία ήταν να δώσουμε εικόνα στην ιστορία του Τριγωνοψαρούλη χωρίς να χαθεί αυτό που για το οποίο μιλάει ο ίδιος. Έπρεπε να περάσουμε από όλα τα βιβλία, να κρατήσουμε αμείωτο το ενδιαφέρον των παιδιών, να τα κάνουμε να συμμετέχουν και να αντιλαμβάνονται τα μηνύματα του ίδιου του Τριγωνοψαρούλη, που είναι η αποδοχή στη διαφορετικότητα, η αγάπη και η φιλία.

billiw

4) Ποιο θέμα από όσα παρουσιάζει αυτή η παράσταση σας άγγιξε περισσότερο και γιατί;

Μ.Κ.: Νομίζω ο συνδυασμός της αποδοχής της διαφορετικότητας μαζί με τη φιλία. Ίσως γιατί από μικρή, καταλαβαίνω μεγαλώνοντας ότι ήμουν παράξενη κι εγώ, διαφορετική αλλά είχα δίπλα μου τις φίλες μου, που θεωρούσαν δεδομένο ότι είμαι έτσι και με άφηναν να είμαι απλά ο εαυτός μου.

Ν.Χ.: Προσωπικά με άγγιξε πάρα πολύ ότι ο Τριγωνοψαρούλης βρίσκεται απροστάτευτος από την ημέρα της γέννησής του κιόλας και για το κάθε τι πρέπει να παλέψει για να το αποκτήσει. Συνδέομαι έντονα με αυτή την συνθήκη και πιστεύω και πολλά παιδιά ακόμα.

5) α) Σας έχει μείνει κάποια φράση από την παράσταση; Αν ναι, ποια;

Μ.Κ.: Λέει ο Τριγωνοψαρούλης: «Εμείς παίζουμε όλοι μαζί!» Αυτό το «μαζί» πόσο σημαντικό και πολύτιμο είναι!!!

Ν.Χ.: "Μοιράστε αγάπη και ο κόσμος μας θα γίνει καλύτερος".

β) Ποια η γνώμη σας και η τοποθέτηση σας όσον αφορά την υποβάθμιση των πτυχίων των δραματικών σχολών;

Μ.Κ.: Είναι ένα μεγάλο ζήτημα, που εννοείται δεν μπορεί να εξαντληθείς σε λίγες γραμμές. Πρέπει οπωσδήποτε να δημιουργηθεί πανεπιστήμιο παραστατικών τεχνών και να αναγνωριστούν τα πτυχία των καλλιτεχνών. Υπάρχει δεκαετίες αυτό το μπάχαλο στη διαβάθμιση των σχολών και το νομοθετικό πλαίσιο για το οποίο μόνο οι καλλιτέχνες δεν φταίνε. Αυτοί που το δημιούργησαν λοιπόν, ας βρουν τρόπο να το λύσουν!

Ν.Χ.: Μέγαλο ζήτημα. Τι να πρωτοπεί κανείς. Το σημαντικό στην όλη ιστορία είναι ότι υπάρχει έντονη κινητοποίηση του κλάδο μας και μέσω αυτής ελπίζω σε ένα καλό αποτέλεσμα. Θα ήταν απαρραίτητο πιστεύω επιτέλους η κυβέρνηση να αποφάσίσει να ακούσει τα αιτήματα και να εργαστεί πάνω σε αυτά.

6) Ποιο είναι το αγαπημένο σας βιβλίο, το αγαπημένο σας τραγούδι και το αγαπημένο σας σημείο στη πόλη;
Μ.Κ.: «Ανεμοδαρμένα Ύψη», «Παράκληση» ή « Πριγκιπέσσα¨του Μάλαμα – δεν μπορώ να διαλέξω, οι λόφοι γύρω από την Ακρόπολη στην Αθήνα και η παραλία της Θεσσαλονίκης.

7) Πέρα από την παράσταση αυτή, υπάρχουν και άλλα άμεσα σχέδια για την φετινή σεζόν;

Μ.Κ.: Ο Τριγωνοψαρούλης θα συνεχίσει και θα ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα, οπότε ξεκινάμε σε λίγο καιρό τις πρόβες μας για να ετοιμαστούμε. Συνεχίζει η παράσταση «Hello Kitty – Ας γίνουμε φίλοι στο Θέατρο Βεάκη επίσης. Ξεκίνησαν πριν λίγες βδομάδες οι παραστάσεις « Τα γενέθλια της Πέππα» και « Μάγια η Μέλισσα» στη Θεσσαλονίκη. Η Πέππα μετά το Πάσχα θα παρουσιάζεται στην Αθήνα και μετά θα ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα, όπως και η Μάγια.

Ν.Χ.: Σε λίγο καιρό ολοκληρώνονται οι παραστάσεις μας στο θέατρο Αθηνά. Στην συνέχεια θα περιοδεύσουμε με τον Τριγωνοψαρούλη σε όλη την Ελλάδα απ΄άκρη σ΄άκρη. Η πρεμιέρα της καλοκαιρινής μας περιοδείας θα είναι στο Θέατρο Πέτρας στο πλαίσιο του διεθνούς φεστιβάλ θεάτρου Πέτρας και στην συνέχεια θα παρουσιάσουμε σε όλες σχεδόν τις πόλεις της Ελλάδας την παράστασή μας.

8) Θα θέλαμε να κλείσουμε, με κάτι που θέλετε εσείς να πείτε για το Θεατρο.gr.

Μ.Κ.: Να αγαπάτε το θέατρο και τους ανθρώπους του, όπως το κάνετε μέχρι τώρα!!!

Ν.Χ.: Θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε που μας αγαπάτε και μας στηρίζετε. Το θέατρο και οι ηθοποιοί έχουν ανάγκη την στήριξη αυτή για να συνεχίσουν.

Εδώ θα βρείτε πληροφορίες για την παράσταση.

Εδώ μπορείτε να  διαβάσετε την κριτική μας για τον Τριγωνοψαρούλη.

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε την κριτική μας για τον παράσταση Hello Kitty που παίζεται στο θέατρο Βεάκη.

Επιλέξτε Θέατρο

Θέατρο

Επιλέξτε Παράσταση

Παράσταση

Σύνθετη Αναζήτηση

Είδος

Ημέρα

Περιοχή

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Banner 2

 

300 300

« Οκτώβριος 2023 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

ΘΕΑΤΡΟ.GR Τα πάντα για το Θέατρο

Θέατρο Παραστάσεις: Όλος ο κόσμος του Θεάτρου στην οθόνη σου! Παραστάσεις, κριτικές, συνέντευξεις, διαγωνισμοί κ.α.

O ιστότοπος μας χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.