Συνέντευξη του Βασίλη Λούκα, στο θεατρο.gr με αφορμή την κυκλοφορία του νέου τoυ βιβλίου «Showbiz thriller» από τις εκδόσεις Φίλντισι.

Συνέντευξη του Βασίλη Λούκα, στο θεατρο.gr με αφορμή την κυκλοφορία του νέου τoυ βιβλίου «Showbiz thriller» από τις εκδόσεις Φίλντισι. Κύριο

Συνέντευξη του Βασίλη Λούκα, στο θεατρο.gr με αφορμή την κυκλοφορία του νέου τoυ βιβλίου «Showbiz thriller» από τις εκδόσεις Φίλντισι.

1) Καλησπέρα σας, κύριε Λούκα και καλωσορίσατε στην σελίδα μας.
Α)Θα θέλαμε αρχικά να μας πείτε λίγα πράγματα για εσάς ώστε να σας γνωρίσουν καλύτερα οι αναγνώστες μας.

- Πτυχιούχος Πολιτικής Επιστήμης και Δημοσίας Διοικήσεως του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αγγλικά, Γαλλικά,

αρχισυντάκτης – συντάκτης (περιοδικά ΕΝΑ, Τηλέραμα, Exclusive, Επίκαιρα κ.α.),

διευθυντής προγράμματος – υπεύθυνος ξένου ρεπερτορίου – παραγωγός – παρουσιαστής ραδιοφωνικών εκπομπών (Κόσμος 93,6 – Sky 100,4 – Flash 961 – ΕΡΑ, Δεύτερο Πρόγραμμα, Έρα Sport – Seven X),
d.j, ανταποκριτής έγκυρων ξένων περιοδικών (Music & Media, Billboard),

παρουσίαση – παραγωγή – σκηνοθετική επιμέλεια τηλεοπτικών εκπομπών (Starclub, ΕΡΤ, Αντ1, Κανάλι 5, Seven),

συλλογή αποκλειστικών ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών μηνυμάτων – id’s αστέρων της διεθνούς showbiz,

συγγραφέας Eightila – Απόπειρα Α έκδοση – Λιβάνης Β έκδοση, H Χρυσή Πλατίνα – Λιβάνης Α έκδοση, Showbiz Thriller – Εκδόσεις Φίλντισι.

Emma Shapplin Vassili 1

-Emma Shaplin με Βασίλη Λούκα-

Β) Σε ποια ηλικία ξεκινήσατε να γράφετε;

-Ένα καλοκαίρι πριν από πάρα πολλά χρόνια στη Μύκονο, πιτσιρικάς στις πρώτες χωρίς τους γονείς μου διακοπές, θυμάμαι ότι προσπαθούσα να εντάξω κάποια χειρόγραφα με σκόρπιες σκέψεις μου σε ένα ενιαίο κομμάτι. Μου άρεσε. Έτσι μπήκε στο μυαλό μου η ιδέα να αρχίσω να γράφω με την προοπτική να βγάλω ένα βιβλίο.

Γ) Πως νιώσατε όταν εκδόθηκε το πρώτο σας βιβλίο; Ποιος ήταν ο άνθρωπος που διάβασε πρώτος, το πρώτο σας έργο;

 -Ήταν από τις πιο όμορφες στιγμές στη ζωή μου. Ήταν ένα βιβλίο με συμμετοχές ορισμένων ξεχωριστών ανθρώπων της μουσικής και των media όπου είχα τη τιμή να βάλω και το όνομα μου. Ήταν το Rock Manual που κυκλοφόρησε από τον όμιλο Ritsi. Μετά ήρθαν τα βιβλία που είχαν την δική μου αποκλειστική υπογραφή ως συγγραφέα. Θυμάμαι ότι ο πρώτος άνθρωπος που διάβασε το πρώτο μου έργο ήταν η αγαπημένη μου Νάνα που ένιωθε πάντα περήφανη για μένα. 

2) Το "Showbiz thriller", είναι το νέο σας βιβλίο που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Φίλντισι.
Θα θέλατε να μας πείτε λίγα λόγια γι' αυτό; Πώς ξεκίνησε η συγγραφή του και τις σας ενέπνευσε;

-Είναι ένα θέμα που μου είχε κάνει εντύπωση από παλιά. Όλοι οι αγαπημένοι μου ήρωες είχαν ένα κοινό παρονομαστή. Το σύντομο πέρασμα από τη ζωή. Σταδιακά το επεξεργάστηκα και όταν η ιδέα είχε ωριμάσει άρχισε να υλοποιείται. Είναι ένα βιβλίο που επεξεργάστηκα πολλά χρόνια. Με κούρασε αρκετά το ψάξιμο σε λεπτομέρειες και σε αντιπαράθεση στοιχείων. Ήθελα να είναι κάτι εμπεριστατωμένο. Το δούλεψα περίπου σαν ντετέκτιβ. Φανταζόμουν ότι είμαι εκεί που ζούσε το αγαπημένο μου όνομα και προσπαθούσα να βρω όλες τις παραμέτρους που οδήγησαν στο απότομο τέλος. Είναι ένα βιβλίο γεμάτο κλάματα, υστερίες, διαβολικούς δολοφόνους που έμειναν ασύλληπτοι, χαρακτηρίζεται από μοιραίους παράγοντες, έχει χτυπήματα στο ψαχνό, διακρίνεται από τυχαίες συμπτώσεις αλλά και υπερβολική αγάπη. Είναι ένα αλλιώτικο σκηνικό ένα θρίλερ που εξελίσσεται και σε κάνει να νιώθεις ότι η φαντασία μπορεί να ακροβατεί παράλληλα με την πραγματικότητα. Περίεργοι και μερικές φορές εντελώς ανεξιχνίαστοι αλλά και βίαιοι και κυρίως πολυσυζητημένοι θάνατοι που συνδυάζονται με ένα 100% ρεαλιστικό μήνυμα που λέει ξεκάθαρα πως η ζωή είναι γεμάτη στιγμές, καλές ή κακές, και πως δεν σταματά και συνεχίζεται. Μέχρι που σε αφήνει. Στέκομαι σε μια λεπτομέρεια που το χαρακτηρίζει. Για μια πιο άμεση επικοινωνία με τα ονόματα που πρωταγωνιστούν σε κάθε κεφάλαιο υπάρχουν τα QR Codes. Καθένα απ’ αυτά παραπέμπει σε αγαπημένα τραγούδια διάσημων, που φιλοξενούνται στο Showbiz thriller. 

loukas large 2 696x502

3) Ποια ιστορία από αυτές που καταγράφετε στο βιβλίο σας, σας άγγιξε περισσότερο και γιατί;

-Από πλευράς ξένων ονομάτων στέκομαι στην περίπτωση του Jim Morrison. Είναι μια υπόθεση που με έχει στιγματίσει από τα πρώτα χρόνια όταν άρχισα να ακούω μουσική. Δεν κατάλαβα ποτέ την απόφαση του να τα τινάξει όλα στον αέρα κάνοντας μια νέα αρχή στο Παρίσι εκεί όπου και γράφτηκε ο επίλογος. Στο Père Lachaise στο μνήμα του έχω πιάσει τον εαυτό μου να σκέφτεται αν ταίριαζε το τέλος του με το σύντομο πέρασμα του από τη ζωή.
Από ελληνικής πλευράς ο χαμός του Νίκου Σεργιανόπουλου ήταν απότομος σκληρός και βίαιος χωρίς καμία σχέση με την εικόνα που είχε για εκείνον το ευρύ κοινό αλλά και με την κυριαρχία του ως είδωλο στα media και στην κοινή γνώμη. Θυμάμαι ακόμη τις κουβέντες που είχα κάνει με τον Γιώργο Τσούκαλη σχετικά με το θρίλερ εκείνο.

4) Όλοι οι καλλιτέχνες με τους οποίους καταπιάνεστε στο βιβλίο σας, είχαν λαμπρή ζωή, μα άδοξο τέλος. Ποιανού καλλιτέχνη το τέλος, θεωρείτε ότι ήταν πιο απροσδόκητο; Ταίριαζε με την ζωή που έζησε;

-Ο James Dean. Πρώτος από όλους με άδοξο τέλος. Ο Michael Jackson. Μια τεράστια προσωπικότητα με εντελώς άδοξο τέλος. Νικημένος από τις εμμονές του. Δεν θεωρώ ότι ταίριαζε με τη λαμπρή καριέρα του. Παράλληλα η συγκλονιστική ιστορία της Dalida είναι γεμάτη με απόπειρες αυτοκτονίας και πλημμυρισμένη από δάκρυα αλλά και απόρριψη και αίμα . Δύσκολο σενάριο και εντελώς αντίθετο με την εικόνα της λαμπρής εκείνης γυναίκας που πρωταγωνιστούσε παντού. Τέλος στέκομαι στην περίπτωση του John Lennon. Εκεί οι λεπτομέρειες με έναν ψυχίατρο είναι συγκλονιστικές.

5) Πως σας επηρέασε η πανδημία του covid-19; Πως βιώσατε και πως διαχειρίζεστε την όλη κατάσταση που έχει προκύψει με τα lockdown;

-Με επηρέασε σαφώς σε πολύ μεγάλο βαθμό όπως και όλους μας. Σίγουρα έγινα πιο υπομονετικός σκέφτηκα πιο ήρεμα πολλά πράγματα συνειδητοποίησα πόσο σημαντικό είναι να έχεις την ελευθερία σου και πόσο σκληρό είναι να στερείσαι βασικές απολαύσεις όπως να πας να δεις την ηλικιωμένη μαμά σου που μένει μόνη της στην άλλη άκρη της Αθήνας ή να πας μια βόλτα για μια βουτιά στη θάλασσα ή απλά να κάνεις μια εκδρομή με τα παιδιά. Σε γενικές γραμμές προσπαθώ να ζω χαλαρά. Γελάω δυνατά όταν ακούω κάποιους να κάνουν πλάνα για το μέλλον. Δεν το βάζω κάτω. Απολαμβάνω πολύ τελευταία ιδιαίτερα την επικοινωνία των κοριτσιών μου με τους δασκάλους και τους καθηγητές τους μέσω της τηλεκπαίδευσης. Πάω βόλτες με τα πόδια στο βουνό γιατί ευτυχώς μένω έξω από την πόλη και διαχειρίζομαι όλο αυτό που συμβαίνει όσο πιο ρεαλιστικά γίνεται. Μου λείπουν πολύ κάποια πρόσωπα, νοσταλγώ τις μέρες με τα ξενύχτια, σκέφτομαι τελικά πόσο πλούσιοι είμαστε κι ας μην έχουμε μία στην τσέπη όταν είμαστε ελεύθεροι υγιείς και ζούμε σαν φυσιολογικοί άνθρωποι και όχι σαν τιμωρημένοι σε απομόνωση.

6) Ποιοι είναι οι αγαπημένοι σας Έλληνες και ξένοι συγγραφείς και πως επηρέασαν το έργο σας;

Τζακ Κέρουακ, Τσάρλς Μπουκόφσκι, Ουίλιαμ Μπάροουζ, Πασκάλ Μπρυκνέρ, Ηλίας Πετρόπουλος είναι τα πάρα πολύ αγαπημένα μου ονόματα. Δεν έχω στεγανά βέβαια. Διαβάζω ότι πέφτει στα χέρια μου. Δεν μπορώ να πω ότι τα ονόματα αυτά επηρέασαν το έργο μου και δεν θεωρώ τον εαυτό μου ικανό να σταθεί δίπλα σε τέτοιους κολοσσούς. Απλά μπορώ να πω ότι με έκαναν να σκεφτώ διαφορετικά σε κάποιες περιπτώσεις και με «ανάγκασαν» απλά να μπω στη διαδικασία να προσπαθήσω να γράψω κι εγώ.

7) Πέρα από την κυκλοφορία του νέου σας βιβλίου, υπάρχουν και άλλα άμεσα σχέδια για την φετινή χρονιά; Έχετε ήδη κάποιο επόμενο βιβλίο στο μυαλό σας; Με ποιο τρόπο μπορεί να επικοινωνήσει μαζί σας το αναγνωστικό σας κοινό;

-Ετοιμάζω ένα μυθιστόρημα και ελπίζω μέχρι το τέλος της άνοιξης να είναι εντελώς ολοκληρωμένο. Θα είναι το πρώτο μου μυθιστόρημα με πολλές απίστευτες αλλά αληθινές ιστορίες που φλερτάρουν από το δράμα μέχρι και την κωμωδία. Παράλληλα επεξεργάζομαι εδώ και αρκετό καιρό με αποκλειστικές συνεντεύξεις που έχω κάνει μέχρι σήμερα με σούπερ ονόματα και με ιερά τέρατα της σύγχρονης μουσικής όπως ο Ennio Morricone, οι Scorpions, o Carlos Santana, o Sting, οι Metallica και πολλοί άλλοι αγαπημένοι ήρωες. Σκέφτομαι κάποια στιγμή να το κάνω κι αυτό βιβλίο για να γνωρίσει ο κόσμος μια αθέατη και γοητευτική πλευρά τους.

Σχετικά με την ερώτηση που μπορεί να με βρει κάποιος είναι εύκολο να επικοινωνήσει μαζί μου κανείς. Με βρίσκει πολύ εύκολα μέσα από τα social. Όσο για το βιβλίο μου βρίσκεται παντού. Είτε διαδικτυακά όπου το παραγγέλνει και το έχει, μερικά συλλεκτικά από την πρώτη έκδοση υπάρχουν ακόμη και με υπογραφές. Αν κάποιος ζητήσει το Showbiz thriller σε ένα βιβλιοπωλείο και δεν υπάρχει σε παρακαταθήκη μέσα σε ένα διήμερο θα το έχει.

IMG 20201213 214121

-Sting με Βασίλη Λούκα-

8) Θα θέλαμε να κλείσουμε με κάτι που θέλετε εσείς να πείτε για το Θεατρο.gr .

-Σε εποχές όπως αυτές όπου λόγω συνθηκών η οικονομική άνεση εξελίσσεται σε σπάνιο είδος για τους περισσότερους πρέπει να έχεις κέφι διάθεση θάρρος και θράσος για να πετύχεις το στόχο που είναι απλός. Να μην ηττηθείς.

 

articles basic 24173

Περισσότερες πληροφορίες για το βιβλίο "Showbiz Thriller", θα βρείτε  εδώ.

Επιλέξτε Θέατρο

Θέατρο

Επιλέξτε Παράσταση

Παράσταση

Σύνθετη Αναζήτηση

Είδος

Ημέρα

Περιοχή

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Banner 2

 

300 300

« Απρίλιος 2024 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

ΘΕΑΤΡΟ.GR Τα πάντα για το Θέατρο

Θέατρο Παραστάσεις: Όλος ο κόσμος του Θεάτρου στην οθόνη σου! Παραστάσεις, κριτικές, συνέντευξεις, διαγωνισμοί κ.α.

O ιστότοπος μας χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.